Yangının mağdur ettiği köylü yardım bekliyor

Yangının mağdur ettiği köylü yardım bekliyor

Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Erencik Köyü mevkiinde ormanlık alanda 3 gündür devam eden yangından dolayı mağdur olan köy halkı, yetkililerden yardım bekliyor.

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Erencik (Kuran) köyü mevkisinde çıkan ve 400 dekarlık orman alanını küle çeviren yangının köye sıçramaması için köylüler 3 gündür nöbet tutuyor.

Tarla, bağ ve ceviz ağaçlarının yandığını belirten Erencik Köyü Muhtarı Ramazan Zurlu, yetkililerden destek beklediklerini bildirdi. 

Gazetecilere açıklamada bulunan Zurlu, 400 dekarlık orman alanının 3 gündür yandığını ve yangını kontrol altına alamadıklarını söyledi.

Zurlu, şöyle konuştu: “3 gün önce bilinmeyen bir sebepten dolayı köyümüzün yan tarafında yangın çıktı. 3 gecedir yangının köye sıçramaması için akşamları nöbet tutuyoruz. Korkumuzdan yatamıyoruz. Köylülerin kendi imkanlarıyla söndürmeye çalıştığı yangın hala devam ediyor.”

Köy olarak mağdur olduklarını ifade eden Zurlu, “400 dekarlık ormanlık alan, 8 dönümlük mezarlığımız kül oldu. Köylülerimizin tapulu arazileri yandı. Arazilerimizde bulunan ceviz ağaçları ve üzüm bağları yandı. Vatandaşlarımız mağdur oldu. Tek geçim kaynağımız çiftçilik. Bir an önce yetkililerin gelip incelemelerde bulunulmasını istiyoruz. Yetkililerden destek bekliyoruz.” diye konuştu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler