Yanlış İlaç Kullanıldığı Tespit Edilen Biberler İmha Edildi
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ekipleri, Antalya'nın Kumluca ve Kepez ilçelerinde yaptıkları sera denetimlerinde ilaç kalıntısı tespit edilen 2 bin 270 kilogram biberi imha etti
ANTALYA - Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile ilçe müdürlükleri tarafından seralarda yapılan rutin denetimlerde Antalya'nın Kumluca ve Kepez ilçelerinde maksimum rezidu limitlerinin üzerinde kalıntı tespit edildi. Denetimlerde, 6 üreticinin, 30 dekar serada domates, elma ve turunçgillerde ruhsatlı olan Pyridaben aktif maddeli pestisitin tavsiye dışı olarak biberde kullanıldığı belirlendi.
Söz konusu denetimlerde, Kumluca'da 950 kilogram, Kepez ilçesi Varsak-Karşıyaka da ise bin 320 kilogram olmak üzere toplam 2 bin 270 kilogram biber imha edildi.
Antalya'da 2005/2012 yılları arasında yapılan denetimlerde belirlenen limitin üzerinde ilaç kullanılan bin 500 ton taze sebze ve meyve imha edildi.( İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.