Yapıcıoğlu STK temsilcileriyle bir araya geldi

Yapıcıoğlu STK temsilcileriyle bir araya geldi

Sivas'ta bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve basın mensuplarıyla yemekte bir araya geldi.

Çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Sivas'ta bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve basın mensuplarıyla bir araya geldiği yemekte gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

1993 yılında yaşanan Madımak provokasyonu, HÜDA PAR'ın siyaset sahnesinde ortaya koyduğu ilkeli siyaseti ve parti yöneticilerine yönelik açılan davaların ceza ile sonuçlanmasına dair konuşan Yapıcıoğlu, siyaset sahnesine çıktıklarından bu yana Türkiye'nin sorunlarına dikkat çekmeye çalıştıklarını belirterek, ihdas edilen uydurma delil ve belgeler üzerinden mahkemenin ceza kararı vermiş olmasını kamuoyunun takdirine bıraktıklarını  söyledi.

Yapıcıoğlu, Madımak provokasyonu ve sonrasında yaşanan Başbağlar katliamına değinerek, "Malumunuz, birkaç gün önce Madımak olayının yıl dönümüydü, dün de Başbağlar katliamının yıl dönümüydü. Bu iki olayın ve benzeri başka olayların memleketi karıştırmak isteyenlerin karanlık mahfillerde yazmış oldukları senaryoların ayrı ayrı küçük parçaları olduğunu daha önce yeri geldiğinde çeşitli vesileler ile dile getirmiştik. Bir kez daha burada tekrar ediyorum. Gerçekten karanlık mahfillerde pek çok oyun yazılıyor, tezgâhlanıyor. Memleketin farklı köşelerinde de bunlar sahneleniyor. Asıl amaç bu memleketin insanını birbirine düşürmek, kaotik bir ortam oluşturmak. Elbette böyle bir ortam oluşturmak da nihai bir hedef değildir. Bununla kendi çıkarlarının önünde engel olarak gördükleri kişileri, ülkeleri, kesimleri bertaraf etmektir. Zayıflatmak ve daha kolay yönetilebilir, daha kolay yutulabilir bir hale getirmektir." dedi.

Siyaset sahnesine çıktıklarından bu yana Türkiye üzerinde oynanan oyunlara güçleri yettiğince dikkat çekmeye çalıştıklarını belirten Yapıcıoğlu, yapıcı, olumlu, sorumlu muhalefet anlayışları gereği hükümet ile vatandaşları bu oyunlara karşı dikkatli ve uyanık olmaya davet ettiklerini söyledi.

"Çok kritik dönemlerde belki kendi cüssemizin, kendi gücümüzün çok çok üzerinde sorumluluklar yüklenerek kritik noktalarda çok kritik kararlar aldık ve memleketin içine düşürülmeye çalışıldığı bu tuzakların boşa çıkarılması noktasında önemli katkılarımız oldu." diyen Yapıcıoğlu, "Zannedersem HÜDA PAR'ı takip eden herkes bu hakkı teslim edecektir. Belki de memleketin başına örülmek istenen bu çorapları fark edip uyarı görevimizi yaptığımızdandır, bilemiyorum belki haberiniz vardır, önceki gün partimizin genel başkan yardımcılarımızdan ikisi, İstanbul Anadolu 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 6'şar yıl 3'er ay hapis cezasına çarpıtıldı. Daha önce bu kardeşlerimize İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 12'şer yıl 6'şar ay hapis cezası verilmişti. Temyiz üzerine Yargıtay bu kararı bozdu. Bu kez de daha önce verilen cezanın yarısı kadar bir ceza verildi." ifadelerini kullandı.

"Herhalde bundan daha açık bir kumpas yoktur"

Genel başkan yardımcılarının bir gün bile cezayı hak etmediklerini çok iyi bildiklerini dile getiren Yapıcıoğlu, şunları söyledi: "Bu kardeşlerimizi tanıyanlar, onları yakından takip edenler de böyle düşünüyordur, bizler eminiz. Ancak 15 Temmuz darbe girişimine bütün gücüyle karşı durmuş bu kardeşlerimizin o darbeye teşebbüs eden emniyet ve yargı mensupları tarafından oluşturulmuş bir dosya ile cezalandırmış olmalarını doğrusu biz anlamlandırmakta zorluk çekiyoruz. Ceza alan kardeşlerimizden birinin söylediği şu cümle gerçekten çok isabetli bir tespittir. O da şudur: Bu dosyanın FETÖ kumpası olduğu o kadar açık ki bundan daha açık bir kumpas herhalde yoktur. Buna rağmen ve bu soruşturmayı yürütmüş olan polis müdürleri, savcı ve hâkimler FETÖ mensubu oldukları gerekçesi ile meslekten ihraç edilmiş, bir kısmı tutuklanmış, bir kısmı yurt dışına kaçmak zorunda kalmış olmalarına rağmen onların oluşturdukları dosyanın, onların ihdas ettikleri, uydurdukları delil ve belgelerin tamamının doğru olduğunu kabul ederek mahkemenin böyle bir karar vermiş olmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."

"Şahsi ve partisel çıkarımızı memleketin menfaatinin üzerinde görmedik"

Şahsi ve partisel çıkarlarını halkın menfaatinin üzerinde görmediklerini belirten Yapıcıoğlu, "Buradan ilan ediyorum. Hiçbir zaman şahsi çıkarımızı veya partisel çıkarımızı memleketin veya milletin menfaatinin üzerinde görmedik, inşallah bundan sonra görmeyeceğiz. Rabbim dosdoğru bir istikamet üzere Allah rızası için bu millete hayırlı hizmetlerde bulunmayı bize de bu yolda yürüyen bütün insanlara da nasip etsin." şeklinde konuştu.

Sorulan bir soru üzerine, önceki gün ortaya çıkan kararı veren hâkimlerin FETÖ ile ilgileri olduğuna dair bir iddialarının olmadığını dile getiren Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle bitirdi: "Ben hukukçuyum ve delilsiz konuşmam. Varsa böyle bir şey onu açığa çıkarmak da benim işim değil. Ben şunu söylüyorum: O kişiler kim olursa olsun onların vermiş oldukları ceza FETÖ mensubu oldukları gerekçesi ile mesleklerinden ihraç edilen polislerin ve yargı mensuplarının oluşturdukları dosya iledir. Yani onlar FETÖ mensubu olmasa bile FETÖ örgütünün istediği bir sonucun altına imza atmış oluyorlar, bu çok açıktır ve nettir."

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler