Yaptırdığı Cami İçin Mahkemelik Oldu

Yaptırdığı Cami İçin Mahkemelik Oldu

Ömerli ilçe Belediye Başkanı Yılmaz Altundağ, vatandaşlarla birlikte ilçede 4 minareli cami yaptırınca mahkemelik oldu.

MARDİN - Ömerli ilçe Belediye Başkanı Yılmaz Altundağ, ilçede yaptığı hizmetleri hakkında gazetecilere bilgi verdi. Altundağ, ilçede vatandaşlarla birlikte yapılan yeni cami için mahkemelik olduğunu ve şu anda soruşturmanın da devam ettiğini söyledi.

 

2009 yılında göreve geldiği günden itibaren birçok projeye imza attıklarını belirten Altundağ, "Ömerli'ye yakışan her türlü hizmeti yapmak için ayrım yapmadan hizmet ediyoruz. Hizmet ederken de bazen bu hizmetleri yaptığım için mahkemelik oldum. 3 yıl başkanlık süresi boyunca bir yıl mahkemelerde ifade vermekle geçirdim. En son olarak, ilçede bulunan camiyi yıkıp yenisini yaparken şikayet üzerine mahkemelik oldum. Şu anda soruşturma devam ediyor."dedi.

 

Camiyi vatandaş, hayırsever ve belediyenin desteğiyle yeniden yaptıklarını ifade eden Altundağ, "Caminin projesini bizzat kendim çizdim. Eski binanın yıkılması ve temel atılmasında belediyenin imkanlarını kullandık. Diyanet, belediye, vatandaş ve Cami Vakfı iş birliği yaptık. Ömerli ilçesine yakışan ve sembol olacak bir cami yaptırmak istedik. Cami herkesin gözbebeği ve simgesi oldu. Yıkılma tehlikesi geçiren cami binasını yıktırınca da karşı çıktılar. Yenisini yaptırınca da. Belli bir kesim bunu çok yadırgadı. Ama sağduyu daha çok hakim oldu. Bu proje uygulanırken 4 minareli tek cami Ömerli ilçesinde olması bizleri mutlu etti. Bize keyif veriyor. Aynı anda 3 bin kişinin namaz kılabileceği bir külliye olacak. Tamamen Artuklu sentezi ile düzenlenmiş. Bir buçuk ay içinde ibadete açılacak" şeklinde konuştu.
Camiyi yaparken belli bir kesim tarafından şikayet edildiklerini de dile getiren Altundağ, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bunların Ömerli'nin önünü tıkamak için yapıldığına inanıyorum. Ömerli'nin geri kalmışlığın tek nedeni bu şikayetlerdir. Gerekçesi olarak herhalde hizmetin gelmemesi için yapılan şikayetlerdir. Yoksa bu cami kimsenin camisi değildir. Herkesin ortak malıdır. Sadece camide değil yaptığımız her hizmette engelleniyoruz. Cami yapılırken tabi ki yadırgandı yıktığımız zaman sıkıntı çektik. Ama yıkıldıktan sonra temelin atılması ve inşaatın başlaması ile birlikte insanların söyleyecek bir şeyi kalmıyor. İnsanların bizi sevmesini beklemiyoruz. Genel anlamda Ömerli halkı bizi seviyor. Ömerli patlama yapacak. Nusaybin gibi Midyat gibi gelişecektir. Aslında bu proje Ömerli'nin en ciddi en sağlıklı projedir. Bu projeyi önemsiyoruz. Bu projeyi yaparken cami tasarımı cami tasarımı ezber bozdu. Paranın ve imanın kimde olduğunu ancak Allah biliyor. İnananlara ve inanmayanlara saygı duyuyorum. Ben inançlı biriyim dolayısı vatandaş benden bunu istiyorsa herkesten önce ben buna destek veririm."(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.