Yaratılmışların en şereflisine hizmet etmek vazifelerimizdir

Yaratılmışların en şereflisine hizmet etmek vazifelerimizdir

Mardin'in Derik ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Derik Kaymakamlığında yaptığı konuşmasında, "yaratılmışların en şereflisine hizmet etmek en temel vazifelerimizdir" dedi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Mardin’e gelen Bakan Soylu, helikopterle Derik’e geçti. Suikast sonucu katledilen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün isminin verileceği 28 derslik okulun temel atma törenine katıldıktan sonra yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kaymakamlık bahçesine gelen Soylu burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, Derik Kaymakamlığı bahçesinde yaptığı açıklamada, yaratılmışların en şereflisine hizmet etmenin kendilerinin en temel vazifeleri olduğunu belirterek, Ezani Muhammed’in buralarda “Allah-u ekber diyerek” semayla buluşmaya devam edeceğini söyledi.

Yaptığı ziyaretle ilgili bilgi veren Soylu, "Bugün buraya Derik’e belki de çok önceden gelmemiz gerekirdi ama bugün buraya adını Muhammed Fatih Safitürk olarak koyacağımız 28 derslikli bir okulun temelini atmak için geldik. Biz bir milletiz, acı olaylar yaşarız, bazen her birimize ders olacak olaylar yaşarız. Bazen bir şenlikte bir araya gelir birbirimizin ne kadar sevdiğimizi ne kadar hasretle kucakladığımızı gösteririz." dedi.

"Bizi hedeflerimizden alı koymaya çalışanlara karşı en büyük kuvvetimiz birliğimiz ve beraberliğimizdir." diyen Soylu, "Biz bundan vazgeçmeyeceğiz. Muhammet Fatih bunun timsaliydi. Şimdi onun yaptığı yollardan geçtik, 'onlara en iyi hizmeti vereceğim' diye büyük bir anlayışla çok kısa bir süreç içerisinde asfaltla buranın insanını buluşturdu. Allah’a ve milletine olan görevinin sadakatinin içerisinde olan bir insanın yapması gerekeni yaptı.” ifadelerini kullandı.

Çocuklarının geleceğini karartmaya çalışanlara fırsat vermeyeceklerini vurgulayan Soylu, “Bugün burada bu ortaya koyduğunuz sahiplenme insanlığa sahiplenmedir. İnsanların en hayırlısı insana hizmet edendir. Biz bunun bilincindeyiz. Hiçbir endişeniz olmasın Allah şahittir ki, bunu yapanlara cezasını vereceğiz adalet ve hukuk verecek ama onu yönlendirenleri, yerin yedi kat dibine katsalar da gömmek bizim boynumuzun borcudur. Burada bu çocuklarımızın geleceğini karartmaya çalışanlara teröre karşı hiçbir şekilde bu güzel medeniyet şehrini teslim etmeyeceğimizi söylemek istiyorum. Bu şehrin, bu asil insanların kıymetini biliyoruz. Biz kardeşiz ve şu desturla gidiyoruz. 'Tüm müminler kardeştir.' Bunların yapmak istediği bizi dinimizden, inancımızdan millet olma anlayışımızdan ve insanlığımızdan uzaklaştırmaktır. Biz onlardan uzaklaşmayacağız. Birimize sıkı sıkı kenetleneceğiz." şeklinde konuştu.

Bakan Soylu hayatını kaybeden kaymakamın hayatı ve mücadelesiyle ilgili de şunları kaydetti: "Bizim yapacaklarımız insanlığadır. Onun için bugün burada Muhammet Fatih hepimiz için bir örnek teşkil etmektedir. Hizmetin, insanın sevginin örneğini gösterdi. Dikkat ediniz teröre karşı yılmamış, burada durmuştur. Eşini, babası ve annesinin yanına göndermiş ama gönlünü sizden ayırmamış. Hizmetini ve aklını sizden ayırmamıştır. Devletin kendisine verdiği emaneti terk etmemiş ve burada yarına ait ümitlerini evlatlarımızla beraber yeşertmiştir. Onun ne anlatmaya çalıştığını bugün daha iyi anlıyoruz."

Bakan Soylu son olarak, "PKK’ya verilecek en büyük cevap muhakkak ki, 28 derslikli okul için attığımız temeldir. Emanetiniz emanetimizdir, bizim emanetimiz de sizin emanetinizdir ve buralardan ayrılmayacağımızı, hep birlikte olacağız. Bizim inancımız sürekli bize bunu tembihliyor insanlar yaratılmışların en şereflisidir. O yaratılmışların en şereflisine hizmet etmek bizim en temel vazifelerimizdir. Ezani Muhammed’i burada 'Allah-u Ekber' diyerek semayla buluşacak ay yıldızlı bayraklar Allah şahittir ki bu coğrafyada ilelebet dalgalanacaktır. Birilerinin uşakları olanlara veya çalışanların bilmenizi istiyorum ki, bu milletin kardeşliği boyun eğmeyecek." diye konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.