Yardım 'Birleşmiş Yürekler'den Beklenmeli

Yardım 'Birleşmiş Yürekler'den Beklenmeli

Hicri yılbaşı nedeniyle Sivas'ta düzenlenen 'Hicret ve Evrensel Kardeşlik' konulu konferansta İsrail saldırıları hatırlatılarak, yardımın Birleşmiş Milletler'den değil, 'Birleşmiş Yürekler'den beklenmesi gerektiği belirtildi.

SİVAS - Gaye Der ve Ab-ı Hayat dergisinin ortaklaşa düzenlediği ve sunumunu Araştırmacı-Yazar Ramazan kayan Hoca'nın yaptığı Hicret ve Evrensel Kardeşlik konulu Konferans, saat 19.00'da Belediye Nikah Salonunda yapıldı.
 

Fethullah Karakış'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferans, Anadolu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şakir Berçin'in, günün anlam ve önemine binaen yaptığı kısa konuşmayla devam etti. 1986 yılında Şimon Peres'in, "Kur'an-ı Kerim sizin devletinizin yıkılacağından haber veriyor" diyen gazetecilere, 'Kuran'ın bahsettiği Müslümanlar gelsin düşünürüz" şeklindeki cevabını hatırlatan Berçin, "İnşallah Kuran'ın bahsettiği Müslümanlardan oluruz" temennisinde bulundu.
 

Daha sonra mikrofona gelen Sivas Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Süleyman Güler, Peygamber Efendimiz'i (s.a.v) anma, anlama ve Peygamber Efendimizin hicreti ile ilgili bir şiir okudu. Son olarak sunucu: "İnsan müebbet muhacir, hayat ebedi hicrettir ve hicretin hakkını verenlerin yolunun sonu, hicrettir" diyerek sözü araştırmacı yazar Ramazan Kayan'a bıraktı.
 

Hicri yılın ilk ayının Muharrem olması ve Aşura gününün bu ayda olması nedeniyle Kerbela olayına değinen Kayan hoca, yakın zamanda terör devleti İsrail'in Müslümanlara yapmış olduğu zülüm ile yeni yeni Kerbelaların yaşandığını ve Müslümanların zalimlerin zulmü altında acımasızca şehit edildiklerini belirtti.
 

Aslında zamanın Müslümanların birlik zamanı olduğunu ifade eden Kayan, yardımın Birleşmiş Milletler'den beklenilmemesi gerektiğini, tam aksine yardımın birleşmiş yürekler ile olabileceğini vurguladı. (Emrullah Güneş - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.