Yargıtay Başkanı Cirit: Yargı bu kadar zikzak yapılmasını kabul eder mi?

Yargıtay Başkanı Cirit: Yargı bu kadar zikzak yapılmasını kabul eder mi?

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, eski Korgeneral Metin İyidil'in istinaf mahkemesi kararıyla beraat edip tahliye edildikten sonra yeniden tutuklanmasını "Yargı bu kadar zikzak yapılmasını kabul eder mi?" sözleriyle değerlendirdi.

Cirit, " Dosyada bulunan delillere göre bir taraf ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezası veriyor. Bir taraf ise beraat kararı veriyor. Yargı bu kadar zikzak yapılmasını kabul eder mi? Beraat kararına göre kişi serbest bırakılıyor. Hemen arkasından buna itiraz edilmiş. HSK da üç hâkimi hemen başka illere tayin etmiş. Yargıda aynı konuda bu kadar farklı değerlendirme olabilir mi? Olmaması lazım. Beraat kararı veren mahkeme başkanı ve üyelerini kararın arkasından görevden alan HSK'nın bu tavrı da yanlış." dedi.

"Biz, bir taraftan ‘Yargı bağımsız' diyoruz, yargıda yarın daha güzel şeyler olacağını söylüyoruz. Ertesi gün bu kişiler serbest bıraktırılıyor." diyen Cirit, "Böyle bir şey olabilir mi? Yargı, millet adına bir vekalet yetkisini kullanıyor. Hakimlerin, bu vekalet görevini hiçbir şekilde başkasına vermemesi lazım geldiğini söylüyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.