Yarın söyleyecek sözünüzün olması için bugünü iyi bilmelisiniz

Yarın söyleyecek sözünüzün olması için bugünü iyi bilmelisiniz

​Öğrenciler ile bir araya gelerek tavsiyelerde bulunan Bingöl Üniversitesi Genel Sekreteri ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Taşkesen, “Yarın söyleyecek sözünüzün olması için bugünü iyi bilmelisiniz.” dedi.

Bingöl Üniversitesi Genel Sekreteri ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Taşkesen, Genç Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile bir araya geldi.

Öğrencilerin sorunlarını dinleyip onlara tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Taşkesen, “Yarınlarınızı güzel inşa etmelisiniz. Yarın söyleyecek sözünüzün olması için de bugünü iyi bilmelisiniz.” dedi.

Genç Meslek Yüksekokulu’nda “Üniversitede Gençlik Sorunları” başlıklı bir söyleşi programı düzelendi. Genç Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenen programa konuşmacı olarak Prof. Dr. Abdullah Taşkesen katıldı.

Genç Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rıdvan Polat, yüksekokuldan akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı program, söyleşi havasında geçti.

Öğrencilerin sorunlarını dinleyen ve onlara tavsiyelerde bulunan Taşkesen, “Meslek Yüksekokulları tam işlevsel hale gelirse, fakültelerden daha etkili ve verimli olabilirler. Başarılı olmanız sizin elinizde. Kendinizi geliştirmenize ve yenilemenize bağlı. Ne kadar kendinizi bilgi ile donatırsanız, o kadar müreffeh bir hayat yaşarsınız. Bu gün çok popüler olan bilgi yarın çok değersiz olabilir. Yenilikçi olun ve sürekli kendinizi yenileyin ki geleceğe sağlıklı bir şekilde ilerleyebilesiniz.  Ayrıca, bugünü çok iyi anlamaya çalışın ki yarın ne olabileceğini anlayabileseniz.” dedi.

Öğrencilere, “Sıradan düşünmeyin, sıradan olmayın” diye uyarıda bulunan Taşkesen, bir soru üzerine “Dikkat edildiğinde bilim insanlarının çoğunun da aykırı ve sıradışı insanlar olduğu görülecektir. Siz de farklı ve özel olmaya çalışın. Farklı diller öğrenin. 2040’ları, 2050’leri merak edin. Çocuklarımız gelecekte nasıl bir toplumda yaşayacak. Bunları merak edelim ki yarın başarılı olabilelim. Bir sonraki gün gireceğiniz dersinize önceden hazırlanın. Sorularınız olsun sürekli. Hocalarınızı sıkıştırın. Sorularınızla onları da kendilerini güncellemeye itin. Sorularınızla zorlayın hocalarınızı. Bunu yapın ki biz de derse hazır gelmek durumunda kalalım.” şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler