Yaşadığımız günümüzü asr-ı saadete çevirmemiz lazım

Yaşadığımız günümüzü asr-ı saadete çevirmemiz lazım

Mardin'in Nusaybin ilçesinde düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Mazıdağı Müftüsü Alaattin Alğan, başta günümüz gençliği olmak üzere Müslümanların yaşadığı dönemi asr-ı saadete çevirmesi gerektiğini anlattı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri kapsamında "Peygamber ve Gençlik" konulu bir program düzenlendi.

Mitani Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlik Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Nusaybin Müftüsü Üsame Anlağan, yoğun ilgi gösteren  halka teşekkür etti.

Ardından söz alan Kızıltepe Müftüsü Mahsum Taşçı, Hazreti Muhammed'in hayatının çocuklara iyi öğretilmesi gerektiğini vurguladı.

Dinde zorlama olmadığını ancak bu durumun Müslüman olmayanlar için geçerli olduğuna işaret eden Mazıdağı Müftüsü Alaattin Alğan, Müslümanların İslam'a göre yaşamak mecburiyetinde olduğunu söyledi.

Alğan, "Bizler Peygamber Efendimizin şu müjdesine nail  olacak yaştayız: 'Kavmin büyükleri beni yalanlarken  gençleri bana iman etti.' Herhangi  bir Müslümana sorsak, namaz kılan kılmayana  sorsak, Peygamberin yaşadığı dönemde yaşamak ister misin, diye  sorduğumuzda ben inanıyorum ki istisnasız her genç, yaşlı Müslüman, keşke ben de onun döneminde yaşasaydım; bir  Ali, Hamza, Ömer, Musab, Zeyd Bin Sabit, Bilal  gibi ben de Peygamberimi görebilseydim, onun zamanında yaşasaydım, der." dedi.

Alğan, sözlerini devamında şunları söyledi: "Nasıl bir kişi annesini, babasını, kavmini, dilini seçemiyorsa  bunlar tamamıyla cenab-I Hakk'ın bir vergisi ise yaşayacağımız zamanı da biz seçemeyiz. Cenab-ı Hak bize bu zamanda yaşama şansı verdiyse bize diyor ki sen bu günün Ali'si, Ömer'i, Musab'ı, Esma'sı, Aişe'si ol.  Herhangi bir engel yok değerli kardeşlerim ve şu anda inanınki eğer Peygamber Efendimizin zamanında yaşasaydık Ebu Cehil veya Ukbe bin Ebi Muayt, Velid Bin Muğire  gibi  olmayacağımız ne malum? Şu anda, biz onun zamanında yaşasaydık onun sahabesi olurduk, diyoruz. Allah korusun din düşmanı da olabilirdik. Onun için bugün yaşadığımız günümüzü asr-ı saadete çevirmemiz lazım. Bir Musab olmak lazım."

Programda Midyat Müftüsü Mehmet Şafi Bilik de sosyal medyanın tehlikeleri üzerine bir konuşma yaptı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.