Yaşanan son olaylar Hasankeyf’te turizmi bitirdi

Yaşanan son olaylar Hasankeyf’te turizmi bitirdi

Son yaşanan çatışmalar bölgenin can damarı olan turizmi de olumsuz yönde etkiliyor. Özellikle Batman’ın antik kenti Hasankeyf ilçesinde esnaf tükenme noktasına geldi.

7 Haziran seçimlerinden sonra başlayan çatışmalar,  bölgede tekrar istikrarsızlığa sebep olurken bu olaylardan en çok da yerli yabancı turist bekleyen Batman’ın Hasankeyf ilçesi esnafı oldu.

Ekonomik olarak çöktüklerini belirten Hasankeyf esnafı, son yaşanan olaylardan dolayı yerli ve yabancı turistlerin Hasankeyf ilçesine artık gelmediklerini ifade ettiler.

Daha önce akın akın gelen turizm tur şirketlerinin olaylar yüzünden Hasankeyf’e turlarını iptal ettiklerini ifade eden esnaf Ahmet Kaya, "Türkiye genelinde buraya gelen yüzlerce turizm turları son yaşanan olaylar nedeniyle iptal oldu. Bu da bizim işimizi hemen hemen bitme noktasına getirdi.” dedi. 

Doların yükselişinin de kendilerini olumsuz etkilediğini belirten Kaya, “Sadece olaylar değil, bu olaylarla birlikte doların yükselişi de mal alımında bizi kötü etkiledi. Mallarımızın geneli dışarıdan geldiği için bizi maddi olarak olumsuz etkiledi.” diye konuştu.

Çatışmalar sebebiyle özellikle yolların güvenli olmamasının kendilerini olumsuz etkilediğini ifade eden bir başka esnaf Zeki Kaya ise “İki bayram arası işlerimiz çok yoğun olurdu ama şehir dışarıdan gelen turistler yolların güvenli olmadığı için Hasankeyf’e gelemiyorlar. Bu da haliyle bizi olumsuz etkiliyor." ifadelerini kullandı.

Ekmek parası için Batman'dan Hasankeyf’e geldiklerini belirten Kaya, şunları söyledi:
"Biz buraya Batman'dan geliyoruz. İşler eskiye göre çok düştü. Bazı günler yol ve yemek masrafımızı bile çıkaramıyoruz. Bölge halkı artık buralarda huzur istiyor. Bu olaylardan en çok bölge halkı etkileniyor. Bir an önce bu olayların en kısa zamanda bitmesini istiyor ve halkımızın tekrar gönül rahatlığıyla Hasankeyf’e gelmelerini istiyoruz." (M.Fatih Akgül-İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler