Yaşayan Okullar Projesi ile öğrencilere fırsat adaleti sağlanması hedefleniyor

Yaşayan Okullar Projesi ile öğrencilere fırsat adaleti sağlanması hedefleniyor

"Yaşayan Okullar Projesi" kapsamında İstanbul'da düzenlenen programda konuşan Milli Eğitim Balanı Ziya Selçuk, varlık amacı öğrenciler olan okulları güzelleştirerek öğrencilere fırsat adaleti sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

2023 Eğitim Vizyonu kapsamında hayata geçirilen Yaşayan Okullar Projesi, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katılımıyla düzenlenen toplantıyla kamuoyu ile paylaşıldı.

Eğitim kurumlarının mimari yapılarının öğrencilerin gereksinimlerini karşılayacak şekilde yapılandırılmasını amaçlanan projenin ilk aşamasında, 15 mimarlık ofisi tarafından hazırlanan 23 proje, köy okullarından, yoğun kent nüfusundaki okullara ülkemizin farklı ihtiyaçları göz önüne alınarak tasarlandı.

Sultanahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen tanıtım programında konuşan Bakan Selçuk, bir yıldır üzerinde çalıştıkları projenin hayata geçirilmesinin kendisi için çok önemli olduğunu, yeni yapılacak okullarla amaçlarının öğrencilere fırsat adaleti sağlamak olduğunu söyledi.

"Varlık amacı öğrencilerimiz olan okullarımızı güzelleştirmenin peşindeyiz"

Selçuk, "Biz biliyoruz ki, insan mekân ilişkisi psikolojimizi, antropolojimizi, sosyolojimzi, mutluluğumuzu çok etykiliyor. Bu konuda da çocuklarımızın, öğretmenlerimizin mutluluğunu destekleyecek bir ortam oluşturmak hayati bir önem taşıyor. Yüksek öğretimhariç 12-13 yılımız bu mekânlarda geçiyor. Böyle bir mekânda çocukların hergün soluduğu havanın, gördüğü imajların, yaşadığı atmosferin onun hayatında nasıl iz bırakmasını istiyorsak öyle iz bırakması için de bir çaba gerekiyor. Bugün o çabanın içerisindeyiz. Işığın, sesin görünmtünün nasıl güzerlleşeceği ve hayırseverlikte olduğu gibi estetkseverlik ne demektir? Kıymetini bilmek ne demektir? Noktasında da varlık amacı öğrencilerimiz olan okullarımızı güzelleştirmenin peşindeyiz." Dedi.

"15 gönüllü mimarımızın desteğiyle 23 proje gerçekleştirildi"

Okulun öğrencilerin mutluluğuna hizmet eden mekânlar olması öğrenme ve motivasyonun temelini oluşturduğunu söyleyen Selçuk, "Çünkü motivasyon doğrudan doğruya çocuğun arzusuna, ilgisine ve mutluluğuna bağlıdır. 15 mimarımızın gönüllü olarak verdiği bir destekten söz ediyoruz. Bu destek o kadar önemli ki, dünya çapında yarışmaya girsek nasıl okul mimarisi yarışması yaparız? Sualinin yanıtı olarak bir proje gerçekleşiyor. Her bir mimarımız kendi hayalini, sevincini çocukların gözündeki pırıltı ile ilşkilendirerek hayata geçirme konusunda bir gönüllü faaliyet yaparak 23 proje gerçekleştirildi." diye konuştu.

Projenin gerçekleşmesi için yaklaşık bir yıldır uğraştıklarını belirten Selçuk, "Bu projenin bitmesi benim açıkdan çok çok önemli. Çünkü projenin bitişiyle ilgili kafamda çok fazla hayal kurdum. Bu binaların yapılması konusunda da şu anda o hayallerimiz hayata geçirme noktasında bir çabanın içerisindeyiz. Çok güzel, umut veren haberlerimiz de var." şeklinde konuştu.

"Bundan sonra yapacağımız okullarla öğrencilerimize fırsat adaleti sağlayacağız"

Bundan sonra yapacakları tüm okullarda öğrencilere fırsat adaleti sağlanması için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Selçuk, son olarak şu ifadelere yer verdi:

"İstanbul'un en güzel binaları Osmanlının en zor zamanlarında yapılan binalar arasında yer alır. Cumhuriyetin en güzel binaları cumhuriyetin zor zamanlarında yapılan binaları arasında yer alır. Dolayısıyla bu mesele bir zorluk ya da yokluk meselesi değildir. Bu mesele bir fikriyat geliştirme, bir estetik algı oluşturma, sanata saygı duyma meselesidir. Eğer elimizdeki imkânları bir zarafet içerisinde harcama kabiliyetimiz varsa o şekilde yaparız. Bundan sonra da yapacağımız tüm okullarda da bu hassasiyetin yükselmesi için elimizden geleni yapacağız. Çocuklarımız için fırsat adaleti sağlayacağız." 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.