Yaşlı adam bir çok engeline rağmen camiden vazgeçmiyor

Yaşlı adam bir çok engeline rağmen camiden vazgeçmiyor

Kambur beli, görmeyen gözleri ve duymayan kulaklarına rağmen, yaşlı adamın camiye gitme aşkı izleyenleri duygulandırdı.

İlahiyatçı Profesör Dr. Mehmet Emin Ay, sosyal medya hesabı Facebook'da paylaştığı bir video büyük bir beğeni topladı.

Ay, paylaşımında, "Aziz ve değerli gönül dostlarım, geceniz hayır olsun. Şu manidar videoyu sizinle de paylaşmak istedim. Rabbim hepimizi güzel kulluk sahibi olanlardan eylesin inşallah. Sağlık ve afiyet dileklerimle ve selam ile Allah'a emanet olunuz." dedi.

Videoyu çeken şahsın ifadelerine göre, yaşlı adam kambur beli, işitme, görme ve konuşma engelline rağmen elindeki bastonla caminin yolunu bulmaya çalışıyor.

Yaşlı adamın sürekli camiye geldiği, ancak akşam namazına geldiğinde eve geri dönmesi uzak olduğu için yatsı namazına kadar da camide kaldı ifade edildi.

Tüm zorluklara rağmen camiye bağlılığın öneminin örnek olması için çekildiği ifade edilen videoda, camiye giren yaşlı amca Covid-19 salgınına karşı camiye yerleştirilen dezenfekteni ellerine sürdükten sonra içeri giriyor.

El yordamıyla namaz kılacağı yeri bulan ve özenle seccadesini seren yaşlı adam, cemaatle namaz kılabilmek için yanında duran cemaatin dirsek teması sayesinde rekatları cemaatle kılabiliyor.

Söz konusu video yüzbinlerce kişi tarafından izlenip beğenilirken, yaşlı amcadan ibret ve ders alınması yönünde binlerce yorum yapıldı. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler