Yavuz, Hamburg´da gurbetçilerle buluştu

Yavuz, Hamburg´da gurbetçilerle buluştu

Avrupa ziyaretleri kapsamında Almanya’nın Hamburg kentine gelen HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, buradaki Vahdet camisini ziyaret ederek gurbetçilerle sohbet etti.

Yavuz gelişinde Vahdet camii yetkilileri tarafından karşılandı.   Cami yönetimi adına konuşan Molla Abdulkadir Aydın, Yavuz’un ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Daha sonra camide düzenlenen programda bir konuşma yapan Yavuz, Avrupa´da bulunuyor olmaktan ve muhacir-gurbetçi kardeşleriyle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirtti. 

Konuşmasına Üstad Said Nursi’nin 'Niyet adetleri ibadetlere dönüştürür' sözüyle başlayan Yavuz, niyetinin turistik bir seyahatten ziyade, Avrupa´daki kardeşlerle bir araya gelmek, hasbihal etmek ve ortak dertlerle alakalı müzakerelerde bulunmak olduğunu ifade etti.

“Bu Camiinin kuruluşunu, sizin burada olmanız benim burada olmamın çok ulvi bir gayesi vardır.” diyen Yavuz, Hayatımız, bu ulvi gaye ile anlam kazanıyor ve bu niyeti taşıdığımız için Cenab-ı Allah adetlerimizi ibadete dönüştürecektir inşallah. Aksi takdirde bu rutin olarak her birimizin dünyevi hayat içerisinde yapmış olduğu belki nefsaniyete, belki dünyaya taalluk eden dünya ile ilgili meselelerde bize sevap kazandırmayacak birçok sıradan hareketimizin, bize hiçbir karşılığı  olmayacaktır. Ama bizim bir niyetimiz olduğu, ulvi bir gayemiz olduğu ve o gaye doğrultusunda hareket ettiğimiz için, Allah’ın izniyle hem dünyamıza, hem ahiretimize hizmet edecek bir boyuta dönüşecektir inşallah. Bu vesileyle gurbet elde böyle bir niyet uğruna bir araya gelmiş, böyle bir camiyi oluşturmuş Allah’ın sevgili kulları olabilme şerefine nail olmuş siz değerli bacı ve kardeşlerimi, bu katkılarından dolayı gerçekten tebrik ediyorum ve sizlere gıpta ettiğimi de özellikle belirtmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Yavuz konuşmasına Avrupa´da seyahat ederken tanık olduğu bir olaya değinerek, ülkeler arasında herhangi bir engel olmadan bir ülkeden başka bir ülkeye geçilebildiğini, halbuki 50-60 yıl öncesine kadar da çok tuhaf gelişmelerin yaşandığı bu ülkelerde, insanların sebepsiz yere katledildiğini, Avrupa´nın yüzyıl savaşları ve mezhep savaşlarıyla birbirlerinden on binlerce insanı katlettiğini dile getirdi.

Daha sonra Avrupa’nın düşünmeye yöneldiğini, düşüncenin gücünü keşfettiğini ve kendi kendini sorgulamaya başladığını belirten Yavuz, “Akabinde üç beş kişi bir araya gelerek savaşların sona ermesine karar verdiler. Savaşsızlık halinin başlamasıyla birlikte aralarında uzun müzakereler sonucu ticari, siyasi birliktelikler kurdular ve aralarındaki sınırları kaldırarak Avrupa Birliği´ni kurdular ve birlikte hareket etmeye başladılar. Avrupa´da bunlar yaşanırken, İslam coğrafyasında ise, Müslümanlar ülkeler Arasında çizilen sınırlarla birlikte siyasi anlaşmazlıklar, mezhep kavgaları kin ve nefretin baş göstererek bu ülkeleri kan golüne çevirdiler.  İnsanlığa en güzel örnek olarak gönderilen Peygamber Efendimizin o kutlu ahlakı, insanlara olan sevgisi İslam medeniyetinin temellerini oluşturmaktadır. Biz Müslümanların kayıp olan medeniyetini Avrupa sahiplenmiş durumdadır. Bu bizim kaybettiğimiz yitik medeniyetimizdir, iste ben bu yitik medeniyetimizin ayak izlerine buralarda rastladım.” şeklinde konuştu.

HüDA PAR´ın bu kayıp medeniyeti tekrar bulma ve ihya etme çabasının bir ürünü olduğunu, amaçlarının birkaç milletvekili veya belediye başkanlığı olmadığını dile getiren Yavuz, Ortadoğu denilen İslam coğrafyasının ve kendi ülkelerinin bu medeniyete hasret olduğunu, imkanlar ölçüsünde halkları bu medeniyetle tekrar buluşturarak bir öze dönüşü, bir ıslah ve ihyayı hedef edindiklerini belirtti.  

Konuşmasının sonunda kendisine sorulan soruları da cevaplayan Yavuz, gençlerin ve kadınların bu ıslah ve ihya çabalarında aktif görevler üstlenmeleri gerektiğini belirterek, kendisini misafir eden ve sevgi gösterisinde bulunan gurbetçilere Müslümanlara teşekkür etti.

Katılımcıların Yavuz ile birlikte çektirdikleri toplu hatıra resimlerinin ardından program sona erdi. (Mahmut Balat / Hüseyin Hakseven / Aydin Kavalcı-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.