Yavuzeli'nde hayırsever vatandaş cami yaptıracak

Yavuzeli'nde hayırsever vatandaş cami yaptıracak

Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde yapılacak cami için hayırsever vatandaş ile Gaziantep Valisi Davut Gül arasında protokol imzalandı.

Gaziantep'te hayırsever vatandaş Mehmet Şirin tarafından Yavuzeli ilçesine yaptırılacak olan cami için protokol imzalandı. Cami yapımı için hazırlanan protokol, Valilik makamında gerçekleştirildi.

Törende açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, hayırsevelerin kente katkılarının devam ettiğini belirterek, 11’inci hayırsever protokolünü imzaladıklarını söyledi.

Gül, yapılacak caminin, aynı zamanda taziye evi, çocukların, kadınların ve gençlerin ihtiyaçlarına cevap verecek tüm sosyal donatıları ile vatandaşların hizmetinde olacağını, Yavuzeli ilçesinde yeni yapılaşan bir mahallenin de cami ihtiyacının böylelikle giderileceğini belirtti.

Gaziantep İl Müftü Vekili Mehmet Yaman ise Yavuzeli ilçesinde mevcut üç caminin bulunduğunu ve dördüncüsünün de hayırsever işadamı Mehmet Şirin tarafından yaptırılacağını ifade etti.

Yaman, “Camimiz sadece ibadet alanı olarak değil aynı zamanda park içerisinde, alt katında 4-6 yaş grubu ve yetişkinler için Kur’an kursu, taziye ve çok amaçlı salonları ile gençlerin sosyal faaliyetlerde bulunmasına imkân sağlayacak güzel bir alan olacak.” dedi.

Yavuzeli ilçesine böyle bir hayırda bulunulmasına vesile olan Vali Gül’e teşekkür eden hayırsever işadamı Mehmet Şirin de cami yapımının yanı sıra yer tahsis edildiği takdirde bir de okul yapma düşüncesi içerisinde olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından Gül, Yaman ve hayırsever Şirin arasında cami yapımı protokolü imzalandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.