Yavuzeli'nde kurtlar 31 küçükbaş hayvanı telef etti

Yavuzeli'nde kurtlar 31 küçükbaş hayvanı telef etti

Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde küçükbaş hayvan sürüsüne saldıran kurtlar 31 küçükbaş hayvanı telef ederken, 17 küçükbaş hayvanı da yaraladı.

Gaziantep’in Yavuzeli ilçesi Şenlikçe köyünde Hüseyin Demir ve Şerif Balaban'a ait 235 adet küçükbaş hayvan sürüsüne kurtlar saldırdı.

Gece dağda otlayan sürüye kurtların saldırması sonucu 31 adet küçükbaş hayvan telef olurken, 17 adet küçükbaş hayvan da yaralandı. Köylülerin haber vermesi üzerine jandarma ekipleri, Yavuzeli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden veteriner hekimler ile Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, Şenlikçe köyüne giderek konu ile ilgili incelemede bulundular.

Veteriner Hekim Kadir Sarıkaya tarafından resmi işlemler tamamlanarak kayıt altına alındı.

İncelemenin ardından açıklamalarda bulunan Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, 20 gün önce de Şehitkamil ilçesi Koçlu köyünde başka bir üyelerinin hayvanlarına kurtların saldırdığını ve 14 koyunun telef olduğunu söyledi.

“Kurtlar yüzünden hayvanları meraya götürmeye korkuyoruz”

Doğa Koruma ve Milli Parkların doğaya kurt bırakmalarını anlamadığını belirten Türkman, “Kurtlar yüzünden insanlar hayvanlarını yaylıma götürmekten korkuyorlar. Yalnız kalmaktan, gece sürüleri dağda yatırmaktan korkuyorlar. Kurtları dağa bırakmaktansa yaban keçisi, ceylan ve faydalı hayvan bıraksınlar. Dağa bırakılan kurt, artık kazancımızın ortağı olmuş. Doğaya bırakılan bu kurtlar yakın zamanda köy yakınlarına inip insanlara da saldırılarsa kimse şaşırmasın. Yetkililere bir kez daha sesleniyorum; lütfen doğaya kurt bırakmayın.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.