Yaz Kur’an Kursları çocuklara camiyi sevdirmek için büyük bir fırsat!

Yaz Kur’an Kursları çocuklara camiyi sevdirmek için büyük bir fırsat!

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan, her yıl yaz mevsiminde milyonlarca çocuğun Kur’an-ı Kerim ve dini bilgileri öğrendiği Yaz Kur’an Kurslarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ülke genelinde 27 Haziran Pazartesi günü başlayacak Yaz Kur’an Kurslarının 26 Ağustos Cuma günü sona ereceğini belirten Cihan, ailelere çocuklarını Kur’an kurslarına göndermeye çağırdı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl yaz aylarında 90 bini aşkın cami, Kur'an kursu ile uygun görülen mekânlarda Yaz Kur'an Kurslarının düzenleneceğini aktaran Cihan, kursların yaklaşık iki yıl sonra Covid-19 salgının ardından yüz yüze verileceğini kaydetti.

“İslam’ı yaşayalım ve yaşatalım”

Öğrenmenin yaşının olmadığını ifade eden Cihan, İslami ilimleri öğrenmenin her Müslüman’a farz olduğuna dikkat çekti. Cihan, “Sağlığımız, sıhhatimiz yerindeyken, vakit ve imkânlar varken manevi değerlerimize sahip çıkalım. Kur'an-ı öğrenelim. Allah’ın dinine sahip çıkalım. İslam’ı yaşayalım ve yaşatalım.” dedi.

“Kur’an kursları iyi bir fırsat”

Kur’an kurslarının çocuklar için büyük bir fırsat olduğuna işaret eden Cihan, şöyle devam etti:

“Kur’an kurslarının kıymetini bilelim. Peygamberimiz bir hadisi şeriflerinde ‘Sizin en hayırlınız Kur'an-ı Kerimi öğrenen ve öğretendir’ buyuruyor. Allah’ın kitabını öğrenmek, İslam’ın esas inançlarını bilmek, her Müslüman’ın temel görevidir. Günümüzde, ahlaksızlık ve her türlü gayrı meşru kötülüklerin yaygınlaştığı bir dönemde anne ve babalar olarak çocuklarımıza sahip çıkmak, onları en güzel bir şekilde yetiştirmek, Peygamberimizin hayatını öğretmek, manevi değerlerimizle tanıştırmak, İslam’ı, Kur'an-ı ve camiyi çocuklarımıza sevdirmek zorundayız. Bunun için yaz Kur’an kurslarını fırsat bilelim.”

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan

Müslümanların Kur'an-ı Kerimi anlamaya, anlatmaya ve hayatın her safhasına uygulamaya çalışması gerektiğini vurgulayan Cihan, çocukları da henüz küçük yaştayken cemaatle namaz kılmaya alıştırmak gerektiğini kaydetti.

“Çocuklarımız ahlaki değerleri en doğru yöntemlerle öğrenme imkânı bulacak”

Cami ve Kur'an kursularına gelen çocukların huzurlu bir tatil dönemi geçireceklerini ifade eden Cihan, şunları söyledi:

“Çocuklarımız kokuşmuş sosyal medyanın pençesinden uzaklaşacaklardır. Çocuklarımız tertemiz zihinlerini, hidayet kaynağı Kur’an’la besleyerek Peygamber sevgisini, Sahabe sevgisini, anne ve babaya saygı, merhamet ve şefkat duygusunu, İslam’ın temel dini bilgilerini ve ahlaki değerleri en doğru yöntemlerle öğrenme imkânı bulacaktır. Sevgi, saygı, nezaket ve iyilik gibi ahlaki değerlerle tanışacaklardır. Yürekleri İslam’ın aşkı, birlik, kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularıyla dolacaktır.”

“Ankara ve İzmir Barosu İslam’a aleni düşmanlık etmiştir”

Açıklamasında, talep üzerine Ankara Adliyesindeki mescitte yaz Kur’an kursunun açılacak olmasına yönelik çıkan karara karşı çıkan Ankara ve İzmir Barosuna da tepki gösteren Cihan, bunun çağdışı bir zihniyet olduğunu söyledi.

Cihan, “Ankara Adliyesinde yaz Kur’an kursu açılmasına ilişkin personellerin talebi üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı, ‘Yaz Kur'an kurslarına katılım isteğe bağlıdır, herhangi bir zorunluluk yoktur’ diyerek Ankara Adliyesi mescidinde yaz Kur’an kursu açılmasına olumlu cevap vermiştir. Ancak birçok kamu kurum ve kuruluşları zaman zaman resim, müzik gibi pek çok sosyal ve kültürel etkinlik yaptıkları bilinmektedir. Anayasa’nın 24’üncü maddesi, ‘Kimse dini inanç kanaatlerinden dolayı suçlanamaz.’ ifadesine rağmen Ankara ve İzmir Barosu yaptıkları açıklama ile yaz Kur'an kurslarına katılacak Müslümanları veya çocuklarını kınamakla suçlamaktadırlar. Ankara ve İzmir Barolarının dile getirdikleri bu ilkel, zorbalık, çağ dışı zihniyet ve İslam dinine aleni düşmanlık Müslümanları rencide etmiştir. Afaki zihniyet hiçbir zaman emellerine ulaşmayacaklardır.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.