Yemek Yiyen veya Kur’an Okuyan Kişiye Selam Verilir mi?

Yemek Yiyen veya Kur’an Okuyan Kişiye Selam Verilir mi?

Müslümanların kendi aralarında selamlaşması İslam dininin en önemli şiarlarından biridir. Selam vermek sünnet, selama icabet etmek ise farzdır.

Müslümanların kendi aralarında selamlaşması İslam dininin en önemli şiarlarından biridir. Selam vermek sünnet, selama icabet etmek ise farzdır. Kur'an ve sünnette, yemek yiyen kimseye selam vermeyi yasaklayan herhangi bir delil bulunmamaktadır. Yemek yiyen kimsenin ağzında lokma varsa kendisine selam verilebilir. Bu durumda selama icabet etmek farz olur. Yemek yiyenler birden fazla kişiyse sadece birinin icabet etmesi kâfidir. Ancak ağzında lokma yoksa kendisine selam vermek uygun olmadığı gibi icabet etmek de farz değildir.

Kur’an okuyan kişiye selam vermeye gelince; Ebu’l-Hasen el-Vâhidî gibi alimler, Kur’an okuyan kişiye selam vermemenin daha evla olduğunu, verilmesi halinde işaret ile selamın alınabileceğini söyler. Ancak İmam Nevevî, Kur’an okuyan kimseyle ilgili ayrıma gitmeyerek, kendisine selam verilebileceğini ve selama icabet etmesinin farz olduğunu belirtir (Nevevî, el-Ezkâr).

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.