Yemen Terörle Mücadele Birimlerine Suikast

Yemen Terörle Mücadele Birimlerine Suikast

Yemen'in güneyinde istihbarat birim sorumlularına düzenlenen saldırıda Asayiş Müdür Yardımcısı dahil olmak üzere 2 kişi öldürüldü.

YEMEN - Başkent Sanaa'nın güneyinde olan Dhamar kentinde El-Kaide tarafından düzenlendiği sanılan saldırıda terörle mücadele sorumlusu iki kişi öldü.

Güvenlik kaynaklarına göre, motosiklet süren iki kişinin trafik polisliğine yakın olan bir yerde saldırı düzenledi. Saldırıda Dhamar Asayiş Müdür Yardımcısı Abdullah El-Saidi ve resmi inanç, din siyasal kısmı (İstihbarat) ve şehrin terörle mücadele ile ilgili sorumlusu Ali Salih El-Yemeni öldürüldü.

Geçen yılın mayıs ayından geçen Perşembe gününe kadar öldürülen istihbarat subayların yaklaşık 67 kişinin olduğu belirtildi.

Başka bir olayda Yemen Haber Ajansının naklettiğine göre geçen sene Sanaa Belediye Başkanı Abdulkadir Ali Hilal'e düzenlenen suikastte kurtulan Hilal, ikinci suikastta öldürülmüştü.

2011 Şubat ayında devrilen Ali Abdullah Salih'ten sonra El-Kaide mensupları devlet birimlerine düzenlediği saldırıda birçok yetkiliyi öldürmüştü. (Ahmet Batı-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.