Yemen yararına dürüstlük manavı

Yemen yararına dürüstlük manavı

​Siirt İHH Gençlik Kolları, Yemen yaranına bir okulda "dürüstlük manavı" açtı.

Siirt İHH Gençlik Kolları, Yemen’deki insani drama dikkat çekmek için Molla Halil İmam Hatip Ortaokulunda öğretmen ve öğrencilerle beraber "dürüstlük manavı" kurdu.

Siirt İHH Kadın Kolları Başkanı Fatma Erdemci, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bir taraftan İslam coğrafyasının içinde bulunduğu keyfine ve lüksüne düşkün, dertsiz, gayesiz Müslümanların;  öbür taraftan da Müslümanlara Müslüman oldukları için cephe alan Birleşmiş Milletler'in Yemen’deki savaşa kayıtsız kaldığına dikkat çekti.

"Küçücük yürekler Birleşmiş Milletlerden daha dev bir organizasyon gerçekleştirdi"

Bir taraftan da Yemen’deki savaşa kayıtsız kalmayan küçücük yüreklerin, Birleşmiş Milletler'den daha dev bir organizasyon düzenlediklerini söyleyen Erdemci, "Başta okul yöneticileri ve değerli öğretmenleri çocuklara ön ayak olarak burada 'dürüstlük manavı' adı altında bir meyve sergisi açıldı. Yemen’deki yangına bir damla su, açlara bir lokma ekmek, oradaki ıstıraba ortak olabilmek ve dünyanın kör ve sağır kesildiği, acılara, savaşa kayıtsız kalmamak adına bugün buradaki küçücük yürekler Birleşmiş Milletlerden daha dev bir organizasyon gerçekleştirerek çok büyük bir çaba ortaya koydular." dedi.

Yemen'deki iç savaş ve Suudi öncülüğündeki koalisyonun saldırıları sonucu 80 bin insanın açlıktan öldüğünü hatırlatan Erdemci, her 11 dakikada bir çocuğun da öldüğüne dikkat çekti.

Programı düzenleyen okul yönetimi ve öğrencilere teşekkür eden Erdemli, "Siirt’teki Müslümanlar olarak Yemen’deki açlık, ıstırap bitinceye kadar kıyamda olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

"Bizler tok bir şekilde evlerimizde uyurken Yemen’de çocuklar açlıktan ölüyor"

Yemenli kardeşleri için dürüstlük manavında görev aldığını belirten 8’inci sınıf öğrencisi Muhammed Yeğrek, "Buradan bütün Siirt halkına sesleniyorum: Bizler tok bir şekilde evlerimizde uyurken Yemen’de çocuklar savaşta direniyor ve açlıktan ölüyor. Lütfen onlara yardım edelim, açtığımız bu manavdan birer meyve alarak Yemenli çocuklara yardımda bulunabilirsiniz. Bütün dünyaya sesleniyorum: Yemen’deki çocuklar ölmesin. Onlar da bizim gibi bir can. Düşünsenize, siz de bir gün sokakta kalabilirsiniz ama bizler evimizde güven içinde uyuyoruz. Onlar ise her gün bombaların altında." ifadelerini kullandı.

Hazreti Peygamber'in, "Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir." hadisini hatırlatan Hamza Akkoyun isimli öğrenci ise Siirt halkını Yemen’de yaşanan drama sessiz kalmamaya ve yardım etmeye davet etti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.