Yeniden Refah Partisinden asgari ücret açıklaması

Yeniden Refah Partisinden asgari ücret açıklaması

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, devletin itibarının vatandaşının gelir seviyesi ve yaşam standartlarıyla ölçüldüğünü ifade ederek, asgari ücretin en az 3 bin 500 TL olması gerektiğini belirtti.

Erbakan yaptığı yazılı açıklamada, 2021 yılında geçerli olmak üzere Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda görüşmelerin devam ettiği asgari ücret konusuna değindi.

Me vcut asgari ücretin 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının altında olduğuna dikkat çeken Erbakan, "Bu gelirle milyonlarca asgari ücretlimizin kimseye muhtaç olmadan temel ihtiyaçlarını karşılaması, çoluk-çocuğunun sağlıklı beslenmesini dahi sağlayabilmesi mümkün değildir. Dolar kurundaki artışla birlikte asgari ücret 300 doların altına inmiştir. Yani 3 çocuklu, 5 kişilik bir asgari ücretli aile için kişi başına günlük gelir 2 doların altına inmiştir. Bu seviye neredeyse açlıkla boğuşan Afrika ülkelerinin seviyesidir. Aziz Milletimiz bu tabloyu hak etmiyor." dedi.

Gerçek enflasyon rakamlarının açıklananın en az 2 katı olduğunu tahmin ettiklerini belirten Erbakan, "Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 3 Aralık 2020 tarihinde açıkladığı enflasyon rakamlarına göre yıllık enflasyon yüzde 14 olarak gerçekleşmiştir. Yani 'resmi ifadeye göre' Türkiye’de ürün fiyatları bir senede yüzde 14 artmıştır. Bununla birlikte bugün Türkiye’de gerçek enflasyonun bu oranın çok daha üzerinde olduğunu tahmin edilmektedir. Gerçek enflasyonun, ortaya konan bu rakamın en az iki katı düzeyinde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu durumda 2021 yılı için asgari ücrete yapılacak zam oranının %30’un altında olması halinde bunun matematiksel olarak artış sayılamayacağı açık bir şekilde ortadadır. İşte bu sebeple Yeniden Refah Partisi olarak asgari ücrete en az yüzde 50 zam yapılması ve asgari ücretin net en az 3 bin 500 TL seviyesine getirilmesi gerektiğini ifade ediyoruz." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler