"Yer altından da yer üstünden de vazgeçmeyiz"

"Yer altından da yer üstünden de vazgeçmeyiz"

Kocaali'de AK Parti Kartepe ilçe kongresinde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Biz ne zeytinden vazgeçeriz ne de enerjiden vazgeçeriz." dedi.

KOCAELİ - Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde yapılan kongreye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İbrahim Karaosmanoğlu ve AK partili ilçe belediye başkanları katıldı.

 

Avrupa Birliği'nin dünyada yaşanan insanlık ve mülteci sorunlarının uygulamasında tartışmalı davranışlarda bulunduğuna dikkat çeken Bakan Taner Yıldız, “Dünya farklı tarihlerde farklı insanlık sınavlarından geçiyor Avrupa’nın Suriye’den aldığı toplam mülteci sayısı 5 yıl boyunca 250 bini geçmedi. Dünya bu insanlık sınavını, bu insanlık dramını başarıyla vermiş değil. Alaska’da bir balinaya gösterilen hassasiyetin hemen yanı başımızda bu kadar insana gösterilmemesi, bizi daha da iradeli daha da güçlü hale getirilmeli.” dedi.

 

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan termik santral gerginliğine değinen Bakan Yıldız, “Bize soruyorlar zeytinlikten mi vazgeçersiniz yoksa santralden mi? Şu iyice bilinsin biz ikisinden de vazgeçmeyeceğiz. Birini tercih etmek diğerinden vazgeçmek anlamına gelmiyor. Biz madenlerimizde de enerji santrallerimizde de bu ülkenin gelişmesine katkı sağlayacak, cari açığı azaltacak her türlü projede yer alacağız. Zeytin ağacını, iklim şartların uygun olduğu tüm yerlerde yetiştirdik ve Tarım Bakanlığımızın bu manada önemli hizmetleri oldu. Ne yer altından ne de yer üstünden vazgeçelim, bunu başarabiliriz. O sahada 153 milyon ton kömür var. Bunun piyasa değeri, yaklaşık 7,5 milyar dolar, bu para hepimizin, sadece benim değil 77 milyon insanın parası. Orada ne kadar eksilirse en az on katını dikme zorunluluğunu getiriyoruz. Yaptığımız anlaşma gereği üretilen elektrikten yılda yaklaşık 150 milyon TL’lik bir gelir elde edeceğiz. Her alınacak 150 milyon TL ile 9 milyon adet zeytin ağacı dikebiliyoruz. Oraya kurulacak santralle her yıl 230 milyon dolarlık doğalgaz ithalatını azaltacağız.” ifadelerini kullandı.

 

Bakan Yıldız, programdan sonra Kocaeli’nden ayrıldı. (Rûgeş Topaloğlu - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.