Yerel firmalar desteklenmelidir

Yerel firmalar desteklenmelidir

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ŞUTSO) İbrahim Halil Peltek, yereldeki firmalara önemsediklerini belirterek, yerel firmalara destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı İbrahim Halil Peltek, Şanlıurfa Yemek Sanayicileri ve İşadamları Derneği yönetimi ve üyelerini kabul etti.

Dernek üyelerinin sorunlarını dinleyen Peltek, yereldeki firmalara önemsediklerini ve onlara destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Şanlıurfa Yemek Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Hidayet Baysal, ihaleler başta olmak üzere ticari alanda yemek firmalarının karşılaştıkları sorunlarla ilgili Peltek'e bilgi verdi.

Yerel firmaların desteklemesi gerektiğini belirten Baysal, ihale kanunundaki bazı boşlukları kullananların, yerel firmaları bu şekilde devre dışında bıraktıklarından yakındı. Baysal, içerisinde bulundukları ekonomik şartlarında göz önüne alınmasını istedi.

Taşımalı eğitim veren ve pansiyonlu okullarda öğrencilere verilen yemeklerin, doğrudan ihale ile öğretmenevlerine verildiğini iddia eden dernek üyeleri, bu şekilde yerel firmaların hareket alanlarının kısıtlandığını ifade ettiler. Sektörleri ile ilgili kamu hastanelerinin birleşik olarak yemek ihalelerine çıkmasının katılımcı firma sayısını düşürdüğüne dikkat çeken yemek sanayicileri, yerel firmaların ihaleye alınacak şekilde düzenlemeler yapılmasını talep etti.

Talepleri dinleyen ŞUTSO Başkanı İbrahim Halil Peltek, ilk günden bu yana yerel firmaların kalkınmasına öncelik verdiklerini bu yönde her türlü girişimde bulunduklarını belirterek, sorunların çözümü konusunda gerekli görüşmelerin yapılacağını kaydetti.

Peltek, " İstihdam yatırım konusunda bu şehirde elini taşın altına koymuş tüm yatırımcıların haklı talepleri konusunda gerekli tüm girişimleri bugüne kadar yaptık, bundan sonra da bu yönlü çalışmalarımız devam edecektir. Firmalarımızın rekabetin içinde yer almaları konusunda gerekli görüşmeleri sağlayacağız dedi." dedi.

İLKHA


'Yerel firmalar desteklenmelidir'

'Yerel firmalar desteklenmelidir'

'Yerel firmalar desteklenmelidir'

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.