Yerli Malımı Yemen ile Paylaşıyorum kermesi

Yerli Malımı Yemen ile Paylaşıyorum kermesi

​Bingöl’ün Solhan ilçesinde “Yerli malımı Yemen ile Paylaşıyorum" kermesinde konuşan Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş, Yemen'deki insani krize sessiz kalınmaması gerektiğini belirtti.

Bingöl’ün Solhan ilçesinde öğrenciler tarafından “Yerli malımı Yemen ile Paylaşıyorum” kermesi düzenlendi.

Solhan'da bulunan Şehit Kaymakam Ersin Ateş İlkokulunda öğretmen, öğrenci ve ailelerinin yerli malı haftası kapsamında evde yaptığı ürünlerden elde edilecek gelirin Yemenli ihtiyaç sahiplerine gönderilecek.

Yemen halkı için düzenledikleri kermese katılan ilçe kaymakamı Okumuş, “Bu kermeste emeği olan ve katılanlardan Allah razı olsun. Kermeste gelecek gelir Yemen halkına gönderilecek. ‘Yemen ölüyor, insanlık ölüyor, bu duruma sesiz kalınmaması gerekiyor. Burada bir tas çorba da olsa bütün vatandaşlarımızın buraya gelerek katkı sunması lazım.” dedi.

Şehit Kaymakam Ersin Ateş İlkokulu okul Müdürü Ferhat Bayar da düzenlenen kermeste satılan ürünlerin gelirinin Yemenli mağdurlara göndereceklerini ifade etti.

“Bu hafta ülke genelinde ‘Yerli Malı Haftası’ olarak kutlanıyor.” diyen Bayar, şunları söyledi: “Bizde bu yıl kendi sınıflarımızda bir şeyler tüketelim yerine farklı bir şey yapalım dedik. Öğretmen ve öğrencilerimizden gelen istek üzerine velilerimizle görüştük bir yardım çalışması yapalım dedik. Bizim amacımız tamamen mazlum kardeşlerimizin sıkıntılarına ortak olmak, bir nebze olsun giderebilmek. Burada katkı sunan herkesten Allah razı olsun.”

Kermes etkinliğine, İlçe Kaymakam Fatih Okumuş, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, kurum amirleri, öğretmen, öğrenci, öğrenci aileleri ve vatandaşlar katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.