Yeterince seversek hiçbir engel kalmaz

Yeterince seversek hiçbir engel kalmaz

Engellilerin yaşadığı sorunlara dikkat çeken Eğitim-Bir-Sen Van Şube Başkanı Osman Ayşin, en büyük engellin sevgisizlik olduğunu; yeterince sevgi gösterilmesi halinde hiçbir engelin kalmayacağını söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Van Şube Başkanı Osman Ayşin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engellilerin karşılaştığı sorunlara ilişkin açıklama yaptı.

"Engelli vatandaş yok; engel olan vatandaş var." diyen Ayşin, engelli bireylerin toplumsal yaşam içerisinde karşılaştığı zorlukları gidermek ve onların toplumsal hayata katılmasını kolaylaştırmanın herkesin ortak sorumluluğu olduğunu söyledi.

Ayşin, "Elbirliği ile gönüllü olarak severek ve isteyerek engelleri birlikte kaldırabileceğimize inanıyorum. Biliyoruz ki; en büyük engel sevgisizliktir ve yeterince seversek hiçbir engel kalmaz. 'Önce insan’ diyen, insanı ‘yaratılmışların en şereflisi’ olarak gören bir geleneğin mensupları olarak bizler, her konuda engelli kardeşlerimizin yanında yer almaya, onların hayatlarını kolaylaştırmaya büyük önem vermeliyiz. Okullarımızı, şehirlerimizi, sokaklarımızı, eğitim materyallerini yeniden düzenleyerek, yeniden inşa ederek engelli kardeşlerimizin eğitiminin önündeki engelleri ortadan kaldırmaya devam etmeliyiz. Engelli kardeşlerimizi teşvik etmek, ihtiyaç duydukları yardım elini uzatmak, kalplerdeki ve zihinlerdeki engelleri hep birlikte kaldırmak için gayret göstermek, sorunlarının çözümünde onlara destek olmak, onların hayatlarını kolaylaştıracak her adımda yanlarında olmak hepimizin görevidir." dedi.

Okulların yüzde 70 oranında engellilere uygun olmadığını bilgisini veren Ayşin, "İnşallah önümüzdeki süreçte bu okullarımızda tamamen engelli kardeşlerimize rahatlıkla eğitim ve öğretimlerinin sürdürebileceğini, giriş ve çıkışlarını rahatlatabilecek bir takım adımlar atılabileceğine inanıyorum." ifadelerini kullanarak, öğretmenlerin de engellilere ders verecek yeterlilikte olmadığını sözlerine ekledi.

Ayşin, "Sadece senede bir gün engelliler gününü hatırlatarak bunu aşmamız mümkün değil. Bu konuda vatandaşlara ciddi bir şekilde seminerler düzenlenmelidir. Artık engelli kardeşlerimiz engelli olarak değil, normal vatandaş gibi hayatlarını sürdürebilmeli. Engelsiz olarak gördüğümüz vatandaşlarımızın bunlara yardımcı olması, özellikle kaldırıma, engelli kardeşlerimizin rahatlıkla yürüyebileceği alanların, alışverişlerini yapabilecekleri donanımda, fiziki anlamda bir eleştirmenin yapılmasının kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Vatandaşa araç parkı sorununu anlatmak lazım, Engelli rampalarının önüne aracını çeken vatandaş düşünceli olmalı. Bu, engelli kardeşlerimize engel olabilecek bir durumsa, o vatandaşa belki caydırıcı para cezası uygulanabilir. Bunu bir tedbir olarak görüyoruz." diye konuştu.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.