​Yetersiz kalan yollara alternatif yollar açıyoruz

​Yetersiz kalan yollara alternatif yollar açıyoruz

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kentte artan araç sayısı nedeniyle yetersiz kalan yollara alternatif olması için yeni bulvarlar açtıklarını söyledi.

Gaziantep'in merkez Şahinbey Belediyesi tarafından ilçenin İnönü Caddesine alternatif olarak yapılan 40 metre genişliğindeki yolun son aşamasına gelindiği belirtildi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep trafiğini rahatlatacak olan, ilçenin İnönü Caddesine alternatif olarak yapılan 40 metre genişliğindeki yol çalışmasını inceleyerek bilgi aldı.

Yaptığı incelmenin ardından açıklamalarda bulunan Tahmazoğlu, eski garajlardaki esnaf için Şahinbey Oto Sanayi Sitesi'ni yaparak yaşanılabilir, geniş ve ferah iş yerleri sunduklarını ifade etti. Tahmazoğlu, eski, köhne iş yerlerini yıkarak, İnönü Caddesine ise alternatif olarak yapılan yol çalışmalarında son aşamasına gelindiğini söyledi.

Tahmazoğlu, "Şehrimizde artan araç sayısı nedeniyle yetersiz kalan yollara alternatif olması için yeni bulvarlar açıyoruz. Eski garajlar dediğimiz bölgede Boğaziçi Caddemiz ile Özdemirbey Caddemizi birbirine bağlıyoruz. Böylelikle Hoşgör Meydanı ile Özdemirbey Caddesi yeni bir meydana kavuşmuş olacak. Burada 40 metre genişliğinde 6 şeritli bir yolumuz olacak. Özellikle İnönü Caddesi, Doğumevi ve Başkarakol Kavşağı'ndan sonra sıkışan trafiğe çözüm olacak. İnönü Caddesinin mevcut genişliği şu anda 20 metre yeni yaptığımız Boğaziçi Bulvarımız 40 metre genişliğinde olacak ve şehrimize ciddi anlamda nefes aldıracak. Şu anda yol çalışmasında sona geldik. Öncelikle kamulaştırma çalışmalarını tamamlayıp, daha sonra reglaj çalışmaları tamamlandı. Daha sonra alt yapı kuruluşları da şu anda çalışmalarını tamamladılar. Yolu tekrar koduna getirip zeminin oturmasını bekleyeceğiz. Daha sonra yolun asfalt ve refüjünü yaparak trafiğe açmış olacağız. Şehrimize yeni bir bulvar kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz. Şehrimize ve Şahinbey'imize hayırlı olsun." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.