Yetim çocuklar 20 yıl boyunca rahiplerin cinsel istismarına uğradı

Yetim çocuklar 20 yıl boyunca rahiplerin cinsel istismarına uğradı

Almanya'da Köln Katolik Başpiskoposluğuna mensup rahibelerin "yetim çocukları cinsel istismar amaçlı rahiplere ve zengin iş adamlarına sattıkları" ortaya çıktı.

Kamuoyundan gizlenen ve yetim çocukları iş adamlarına pazarlayan rahibelerle ilgili 560 sayfalık soruşturma raporunun bazı bölümleri ABD merkezli Daily Beast gazetesi tarafından yayımlandı.

Gazete yayımladığı raporda, Almanya'da Köln Katolik Başpiskoposluğuna mensup rahibelerin "yetim çocukları cinsel ilişki kölesi olarak kullandıkları ve rahiplere ile iş adamlarına kiraladıkları" belirtiliyor.

Yetim çocukların evlat edinilmesi engellenmiş

Raporda, 8-14 yaş aralığındaki 175 çocuğun 20 yıl boyunca cinsel tacize uğradığı ve çocukların kasıtlı olarak evlat edinilmesinin engellendiği dile getiriliyor.

Yayımlanan raporda Almanya'nın Speyer kentinde bulunan bir manastırda görev yapan rahibelerin, 1960 ve 1970'li yıllarda öksüz erkek çocuklarını iş adamları ve din görevlilerine sattığı ve kiraladığı bilgisi yer aldı.

Çoğu 8-14 yaşları arasındaki 175 çocuğun 20 yıl boyunca tacize uğradığı kaydedilen raporda, çocukların cinsel ilişki kölesi olarak yetiştirildiği ve kiralanmadan öne uyuşturucu kullandırıldığı belirtildi.

Rapor, Speyer kentinde bulunan Alman kilisesindeki çocuklara yönelik cinsel taciz ve istismarın sistematik hale geldiğini gözler önüne seriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.