Yetim öğrenciler Batman'dan Çanakkale’ye uğurlandı

Yetim öğrenciler Batman'dan Çanakkale’ye uğurlandı

TÜRKAB tarafından hazırlanan, Batman Belediyesi ve Batman Üniversitesinin desteğiyle hayata geçirilen proje kapsamında Batman’daki dezavantajlı 50 yetim öğrenci Çanakkale’ye uğurlandı.

Türkiye Kardeşlik Birliği (TÜRKAB) tarafından hazırlanan, Batman Belediyesi ve Batman Üniversitesinin desteğiyle hayata geçirilen “103 Yıl Sonra Yeniden Kardeşlik İçin Çanakkale’deyiz” projesi kapsamında kentteki dezavantajlı 50 yetim öğrenci Çanakkale’ye uğurlandı.

TÜRKAB Batman İl Başkanı Şeyhmus Temiz, belediye önünde düzenlenen uğurlama töreninde, dezavantajlı yetim öğrencileri Çanakkale’ye götüreceklerini söyledi.  

Çanakkale’nin, kardeşliğin pekiştirilmesindeki en önemli yer olduğunu vurgulayan Temiz, şöyle konuştu:

"Amacımız, çocukların dünyaya farklı bir açıdan bakmalarını sağlamak, ülkemizin kilit taşının neresi olduğunu onlara göstermektir. Bu gençlerimiz oradan dünyaya ve ülkemize çok daha geniş ve farklı bir açıdan bakacak. Orada kardeşliğin ne anlama geldiğini öğreneceğiz. Bu toprağın gerçek sahiplerinin kim olduğunu Batmanlının, Diyarbakırlının, Hamalının, Ciddelinin, Kosovalının hiçbir farkının olmadığını göstereceğiz."

15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki güçlerin bugün yeniden sahneye çıktıklarını belirten Temiz,

"Bu kez de ekonomik savaş başlattılar. 103 yıl önce Çanakkale’de nasıl bunları tarihin karanlıklarına gömdüysek bugün de aynı şekilde bu hain şer odaklarını tarihin derinliklerine gömeceğiz. Dün olduğu gibi bugün yine aynı senaryo sergileniyor. Ama biz 1915’teki ruhu 15 Temmuz’da nasıl canlandırdıysak bugün yine aynı ruhu yeniden Çanakkale'de canlandıracağız." ifadelerini kullandı.

Öğrenciler, İl Müftü Yardımcısı Ahmet Duran’ın okuduğu duanın ardından Çanakkale’ye uğurlandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler