Yetimler Vakfı 2022 yılı faaliyet raporunu açıkladı

Yurtiçi ve yurtdışında yetimlere yönelik nakdi ve ayni yardımlarını yürüten Yetimler Vakfı, 2022 yılı içinde yaptıkları faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.

Yetimlere yönelik yurt içi ve yurt dışında nakdi, ayni, kurban eti, giyim, kırtasiye, hediyelik eşya ve ev aletleri yardımında bulunan Yetimler Vakfı, 2022 yılında yapılan yardımların faaliyet raporunu açıkladı.

Raporu Yetimler Vakfı adına Genel Başkan Yardımcısı Menduh Emek okudu.


Yetimler Vakfının çalışma alanı hakkında bilgi veren Menduh Emek, yapılan tüm yardım faaliyetlerinin gönüllülük esasıyla gerçekleştirildiğine dikkat çekti.

Emek, "Yetimler Vakfı yıllardır faaliyette bulunduğu gibi 2022 yılında da ekonomik krizlerin ve maddi imkânsızlıkların olduğu bir süreçte, tüm şartları zorlayarak yurtiçi ve yurtdışındaki yetim, öksüz ve kimsesiz çocuklara, savaş ve afet mağdurlarına insani yardım ulaştırma gayreti içinde önemli faaliyetler gerçekleştirmiştir. Bu faaliyetler; Türkiye'den Bangladeş'e, Filistin'den Doğu Türkistan'a, Asya'dan Afrika'ya kadar birçok ülke ve bölgede hayırseverler, üye ve gönüllülerimizin gayretleriyle icra edilmiştir." şeklinde konuştu.

"Yurtiçinde yetim ailelerimize toplam yaklaşık 5 milyon 612 bin 157 TL değerinde yardım gerçekleştirilmiştir"

Yurtiçinde yapılan yardımları sıralayan Emek, "2022 yılsonu itibarıyla yurtiçinde yetim çocuklarımıza ve dul annelere toplam 3 milyon 611 bin 200 TL'lik nakdi yardım yapıldı. Öte yandan yurtiçindeki ihtiyaç sahibi yetimlere 764 bin 663 TL değerinde gıda kolisi, 611 bin 944 TL değerinde kurban eti, 372 bin 333 TL değerinde giyim, 220 bin 297 TL değerinde kırtasiye malzemesi, 2 bin 305 TL değerinde hediyelik eşya, 6 bin 195 TL değerinde dayanıklı ev aletleri ve 23 bin 250 TL değerinde ev bakım-onarım yardımı yapılmıştır. Tüm bu kalemler bazında yurtiçinde yetim ailelerimize toplam yaklaşık 5 milyon 612 bin 157 TL değerinde yardım gerçekleştirilmiştir." ifadelerini kullandı.

"Sadece yurtiçinde değil, yurtdışında da çalışmalarımız oldu"

Yurt dışında yapılan yardımları da aktaran Emek, "Yardım çalışmalarımız sadece yurtiçi ile sınırlı olmayıp, yurtdışında da önceki yıllarda olduğu gibi devam etmiştir. Bu kapsamda Filistin'de yetim aylığı ve kurban bağışı için 125 bin TL, Bangladeş'te yetim aylıkları, yetimhane harcamaları, 20 su kuyusu ve kurban bağışı için 165 bin TL, Afrika ülkelerinde yetim aylığı, sıcak yemek, su kuyuları ve kurban bağışı için Etiyopya'ya 321 bin 700 TL, Mali'de 4 bin 500 Euro, Nijerya'ya 1 bin 200 Dolar ve bin Euro, Afganistan'da yetim aylığı, yetimhane harcamaları, sıcak yemek, 9 su kuyusu ve kurban bağışı için 80 bin Euro, Doğu Türkistan'da nakdi yardım olarak 90 bin TL ve Yemen'de yetim aylığı, 4 su kuyusu ve kurban bağışı için 331 bin 500 TL yardım yapılmıştır." diye belirtti.

Emek, 2022 yılında yurt içinde yaklaşık 5 milyon 612 bin 157 TL, yurt dışında ise yaklaşık 2 milyon 765 bin TL olmak üzere toplam 8 milyon 377 bin 157 TL değerinde yardım, yetim, mağdur ve muhtaçlara ulaştırıldığını belirtti.

"Vakfımızın yürüttüğü çalışmalara destek olan tüm hayırsever ve gönül dostlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz"

Yapılan yardım çalışmalarında destek ve katkılarını esirgemeyen kurum ve hayırseverlere teşekkürlerini ileten Emek, "Dünyanın hem sağlık hem de ekonomik anlamda ciddi bir sıkıntıdan geçtiği bu dönemde Türkiye, Asya ve Afrika ülkelerinde din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın Vakfımızın yürüttüğü çalışmalara destek olan tüm hayırsever ve gönül dostlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz." dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.