Yetimler Vakfı Genel Başkanı Karavil: Kahramanmaraş’ta günlük 20 bin kişiye yemek dağıtıyoruz

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta açtıkları aşevlerindeki çalışmaları yerinde inceleyen Yetimler Vakfı Genel Başkanı Fikri Karavil, yaraları hep birlikte saracaklarını söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremin yıktığı ilerde, depremzedelerin yaraları sarılıyor. Depremde etkilenen illerde günde 70 bini aşkın depremzedeye üç öğün sıcak yemek dağıtımında bulunan 4 kardeş yardım kuruluşu, çalışmalarını sürdüreceklerini belirttiler.


Kahramanmaraş’ta çalışmaları yerinde inceleyen Karavil, depremzede çocuklarla yakında ilgilendi.

Kentte sadece sıcak yemek dağıtımı yapmadıklarını, bunun yanında çocuklara yönelik psikolojik destek sağlamaya çalıştıklarını belirten Karavil, sağlık çadırının yanı sıra bayanlara yönelik ihtiyaç duyulan malzemeler için de çadır kurduklarını ifade etti.

“Tüm alanlarda kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz”

Karavil, “11 ilimizde meydana gelen depremle birlikte ilk günden itibaren Umut Kervanı koordinasyonunda deprem alanlarına hareket ettik. Bugün depremin 26’ncı günü Kahramanmaraş’ta günlük ortalama 20 bin depremzedeye günlük üç öğün sıcak yemek dağıtımını yapıyoruz. Burada ayrıca insanların ihtiyaçlarını karşılamak için bir kabul depomuz var. Acil ihtiyaçlar için bayanlara yönelik çadırımız var. Oraya bayanlarla ilgili malzemeler yerleştirilmiş. Tüm alanlarda kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz.” dedi.

“Halkımızın desteğini bekliyoruz”

Uzun soluklu bir çalışma olacağından dolayı yardım çağrısında bulunan Karavil, şunları söyledi:

“Ramazan ayında da burada aynı şekilde bu çadırlarımızı devam ettirmek istiyoruz. Tüm halkımızdan isteğimiz şudur. Bu yol uzun bir yoldur, uzun bir süreç istiyor. Buradaki kardeşlerimizi unutmasınlar. Yemekle ilgili çalışmalar, gıda yardımları, genel ihtiyaçlara göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm halkımızın desteğini bekliyoruz. İnşallah sabır ve sebatla yaraları hep birlikte saracağız. Buradaki caminin içerisinde çocuklara psikolojik destek vermek adına bir oyun alanı kurduk. Sağlık hizmetinde bulunmak için bir sağlık kabini kurduk. Toplam 5 noktada mutfaklarımız var, orada yemekleri dağıtıyoruz. İlçelere ve köylere mobilya ekiplerimiz yardımları dağıtıyorlar. Allah tüm hayırseverlerden razı olsun. Rabbim bir daha böyle acıları bizlere yaşatmasın. Rabbimizin yardımıyla inşallah hep birlikte ayağa kalkacağız.” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.