Yiğit Müslüman: Aziz Börü

Yiğit Müslüman: Aziz Börü

Cesaret ve heybeti ile İslam düşmanlarının kalbine korku koyan, Aziz Börü'nün, katledilişinin yıldönümünde Aziz Börü'nün arkadaşı, hayatını ve mücadelesini İLKHA anlatarak, Börü'nün şehadetle nişanlanan bir yiğit Müslüman olduğunu söyledi.

DİYARBAKIR - Cesaret ve heybeti ile İslam düşmanların rüyasını kaçıran Aziz Börü, 7 Ağustos 1993 yılında Mürted örgütün attığı bombayla katledilen Aziz Börü'nün yakın arkadaşı Turgay Akçiz Aziz Börü'nün hayat mücadelesini İlke Haber Ajansı'na anlatarak, onun şehadetle nişanlanan biri olduğunu söyledi.

 

'Aziz Şahadetle nişanlanmış'
Turgay Akşit, Aziz Börü'nün 1974 yılında Bingöl'de doğduğunu hatırlatarak, Diyarbakır' yerleşen ailenin en büyük çocuğunu söyledi. "Bundan dolayı ailesi onu evlendirmek isterdi fakat o bu isteklerini reddeder şahadetle evleneceğini ifade ederdi. Bazen ona ne zaman evleneceksin diye sorulduğunda o da cennetliklerin yaşı olan 33 yaşını söylerdi. O zamana kadar şehid olmazsam evlenirim derdi" ifadelerini kullandı.

 

'Şehid Aziz okumayı çok severdi'
Aziz Börü'nün küçük yaştan itibaren camilerde İslami dersler aldığını ifade eden Akçiz, " Şehid Aziz okumayı seven, merhametli ahlaki yönden harika bir Müslüman'dı. Özellikle kendini İslamla yetiştiriyordu. Kalbi camiye o kadar bağlıydı ki sürekli camilerde kalmak isterdi. Ayrıca Şehid Aziz'in cömertliği dillere destandı. Elinde olanı sürekli arkadaşlarıyla paylaşır ve bundan büyük bir mutluluk duyardı" şeklinde konuştu.

'Annesi onu bir başka severdi'

Aziz Börü'nün çevresi tarafından sevilen bir kimliğinin olduğunu söyleyen Akşit, " Şehid Aziz anne ve babası tarafından çok seviliyordu. Herkes evladını sever ama bu sevgi başkaydı. Şehid Aziz annesini çok sever, annesi de onu çok severdi. Şehid edildiği zamanda annesi haykırarak ' Hakkım sana helaldir' diyordu" dedi.

 

'Şehid Aziz'de bir Müslüman'da olması gereken cesaretten fazlası vardı'
Aziz'in İslam'ı çok sevdiğini ve İslam için sürekli hizmet ettiğini belirten Akşit, Aziz Börü'yü "Camide çocuklara ders verir ve oda camide ders alırdı. Kendini çocuklara sevdirmeyi çok iyi bilirdi ve bu yüzden çocuklar tarafından çok sevilirdi" şeklinde anlatarak daha sonra şöyle devam etti: " Şehid Aziz'de bir Müslüman'da olması gereken cesaretten fazlası vardı. Buna gözümle şahit olmuştum. Şehid Azizle biz okul dönemindeyken İslam düşmanları yani Mürted örgüt Müslümanlara baskı yapar, Müslümanları ortadan kaldırmak için her türlü işi yapardı. Biz okuldayken İslam düşmanları tarafından saldırıya uğradık. Onların sayısı bizden çok fazla olmasına rağmen Allah'ın yardımıyla biz onları kovaladık. Şehid Aziz öyle bir saldırıyordu adeta aslan gibi onun bu halini gören Mürted örgüt elemanları kaçacak delik arıyordu" ifadelerini dile getirdi.

 

'Şehid Aziz Şahadetle evlendi'
Atılganlığı ve cesareti ile örgüt için Aziz Börü'nün tehlike arz ettiğini söyleyen Akşit son olarak, " Şehid Aziz, birkaç arkadaşı ile birlikte Diyarbakır'ın tarihi Ulu Cami'sinin yanındaki çay ocağında oturduğu esnada el bombalı saldırıya uğrar. Çay ocağında bulunanlar kaçışırken o kalkarak tekbir getirir. Aldığı ağır yaralar neticesinde 19.08. 1993 günü, arzusu olan şahadetle evlenir. Şehid Aziz'in şahadetinden sonra İslama bağlı gençlerin sayısı artar ve bir Aziz gitti ama yerine binlerce Aziz geldi. Rabbim bizi de onun yolundan İslam davasından ayırmasın ve bizi de şehidler kervanına yazsın inşallah" şeklinde konuştu. (M.Sait Adiyaman/ Yakup Moğulgani - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.