Yiğit Müslüman, Şehid aziz börü

Yiğit Müslüman, Şehid aziz börü

Cesaret ve heybeti ile İslam düşmanlarının rüyalarını kaçırtan Aziz Börü, 7 Ağustos 1993 yılında PKK tarafından atılan bombayla ağır yaralanması sonucu 19 Ağustos 1993'te şehadet şerbetini içerek Rabb'ine kavuştu.

Şehid Aziz, 1974 yılında Bingöl'de dünyaya geldi. Daha sonraları ailesiyle birlikte Diyarbakır'a yerleşen Şehid Aziz, ailenin en büyük çocuğuydu. Ailesi sürekli Şehid Aziz'i evlendirmek için baskı uyguluyordu ancak şehid Aziz, şehadetle evleneceğini söylerdi. Bazen ona “Ne zaman evleneceksin” diye sorulduğunda ise o, cennettekilerin yaşı olan 33'ü söyler ve “O zamana kadar şehid olmazsam evlenirim” derdi. İslam'a bağlılığı, cesareti ve heybetiyle İslam düşmanlarının uykusunu kaçıran Şehid Aziz, nihayet 19 Ağustos 1993'te yani henüz 19 yaşındayken PKK'nın bombalı saldırısı sonucu arzuladığı şehadet mertebesine ulaştı.

ŞEHİD AZİZ OKUMAYI ÇOK SEVERDİ

Şehid Aziz'in hayatını ve mücadelesini anlatan yakın arkadaşlarından Turgay Akçiz, şehidin küçük yaştan itibaren camilerde İslami dersler aldığını ifade ederek, “Şehid Aziz okumayı seven, merhametli, ahlaki yönden harika bir Müslümandı. Özellikle kendini İslam'la yetiştiriyordu. Kalbi camiye o kadar bağlıydı ki sürekli camilerde kalmak isterdi. Ayrıca Şehid Aziz'in cömertliği dillere destandı. Elinde olanı sürekli arkadaşlarıyla paylaşır ve bundan büyük bir mutluluk duyardı. Şehid Aziz camide çocuklara ders verir ve o da camide ders alırdı. Kendini çocuklara sevdirmeyi çok iyi bilirdi ve bu yüzden çocuklar tarafından çok sevilirdi.” şeklinde konuştu.

ŞEHİD AZİZ CESARET TİMSALİYDİ

Şehid Aziz Börü'nün çok cesur ve fedakâr olduğunu vurgulayan Akçiz, “Şehid Aziz'de bir Müslümanda olması gereken cesaret vardı. Buna gözümle şahit oldum. Şehid Aziz'le biz okul dönemindeyken İslam düşmanlığında sınır tanımayan PKK Müslümanlara baskı yapıyor, Müslümanları ortadan kaldırmak için her yola başvuruyordu. Biz okuldayken İslam düşmanları tarafından saldırıya uğradık. Onların sayısı bizden çok fazla olmasına rağmen Allah'ın yardımıyla biz onları kovaladık. Şehid Aziz öyle bir saldırıyordu ki adeta aslan gibiydi. Onun bu halini gören İslam düşmanları kaçacak delik arıyorlardı. Şehid Aziz, birkaç arkadaşı ile birlikte Diyarbakır'ın tarihi Ulu Cami'nin yanındaki çay ocağında oturduğu esnada PKK tarafından el bombalı saldırıya uğrar. Aldığı ağır yaralar neticesinde 19.08.1993 günü arzusu olan şahadetle evlenir. Şehid Aziz'in şehadeti bereket oldu ve onun şehadetinden sonra İslam'a bağlı gençlerin sayısı arttı.” şeklinde konuştu. (Doğruhaber)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler