"Yılbaşı kutlamasına karşı Müslümanlar bilinçlendirilmeli"

"Yılbaşı kutlamasına karşı Müslümanlar bilinçlendirilmeli"

Yılbaşı kutlamalarına tepki gösteren Kahtalılar, Müslümanların artık bilinçlendirilmesi gerektiğini söylediler.

ADIYAMAN - Kahta halkı, Müslüman adeti olmayan yılbaşı kutlamalarına tepki gösterdi.

Müslümanların ciddi bir şekil de bilinçlendirilmesi gerektiğine değinen Abdulkadir Arutay (Öğrenci), "Müslümanlar, yılbaşı kutlamalarından uzak durmalıdır. Bu konuda Müslümanların ciddi bir şekilde bilinçlendirilmesi gerekiyor. Yılbaşı kutlamaları Müslümanlıkta bir yeri yani bir geçmişi yoktur. Bu kutlamaların Hıristiyanların, Müslümanların biraz daha o cahili havaya girmeleri için insanların cahili bir hayata geçmeleri için yapılan bir faaliyettir. Müslümanlar bu günde bir yıllık muhasebelerini yapması gerekir." dedi.

Devlet eliyle yapılan Milli Piyango kumarına son verilmesi gerektiğini söyleyen Şerif Taşan (Esnaf), yılbaşı kutlamalarına da tepki gösterdi.

Yılbaşı kutlamalarında ağaç israfının da yapıldığını dile getirten Ayhan Aşuk (Eczaneci), "Aslında dinimizde ve kültürümüzde yılbaşı kutlamaları yoktur. Yılbaşı kutlamaları bir yandan da israf barındırmaktadır. Özellikle ağaç israfı yapılmaktadır. Yılbaşı kutlamalarında hepimizin gördüğü gibi binlerce belki milyonlarca ağaç kesilmektedir." dedi.

Yılbaşı kutlamalarına engel olunması gerektiğini söyleyen Resul Yıldız, (Zabıta Memuru) ise "Yılbaşı kutlamaları çok lazımmış gibi algılanıyor. Bu gayri İslami adetlerdir ve bize empoze etmeye çalışıyor. Maalesef insanımız da buna kanıyor. Çünkü Türkiye gibi Müslüman bir ülkede hemen hemen herkes kutlamaktadır. Çevremizdeki insanları uyarmalıyız, yılbaşı kutlamalarının İslam'da yeri olmadığını bunun tamamen Avrupa'nın bizlere dayattığı bir şey olduğunu çevremize anlatmalıyız. Gerek birebir gerekse internet ortamlarında bunları paylaşmalıyız." diye konuştu. (Mehmet EREN - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.