Yıldırım esnafına ruhsat kolaylığı

Yıldırım esnafına ruhsat kolaylığı

Bursa Yıldırımlı ilçe esnafı, işyeri ruhsat başvurusunu belediyeye gitmeden, Yıldırım Belediyesi internet sitesi üzerinden yaptı.

Şubat ayında internet üzerinden başvuru yaparak işyeri açma ruhsatı işlemlerini tamamlayan ve ruhsatını alan ilk esnaf ile birlikte 49 Yıldırımlı esnaf, belediyeye gitmek zorunda kalmadan başvurularını gerçekleştirdi.

Toplamda 49 müracaatın 18’ine işyeri açılmasına uygunluk teşkil eden ruhsat verilirken, 25 ruhsat başvurusu olumlu şekilde incelenmeye devam ediyor. Yapılan tespitler sonucunda başvuru yapan 5 esnafın müracaatının işyeri ruhsatı almaya uygun olmadığı tespit edilirken, 1 esnaf da ruhsat başvurusundan vazgeçti.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İlçedeki iş yeri açma ve çalıştırma ruhsat başvuruları ile ruhsat harcı ödemelerinin internet üzerinden yapılmasına olanak sağlayarak, çağın teknolojisine ayak uyduran bir belediyecilik anlayışı ile bürokratik işlemleri olabildiğince azaltıp hizmet kalitemizi arttırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Modern belediyecilik kültürü oluşuyor

E-Belediye uygulaması hayata geçmeden önce Yıldırım’da iş yeri açmak isteyenlerin birkaç defa belediyeye gitmek zorunda kaldığını hatırlatan Edebali, “E-Belediye uygulamamız ile hemşerilerimizin taleplerine hız kazandırıyoruz. Belediyelerden ruhsat almanın insanlar için zorluk anlamına geldiğini bilerek bu algıyı kırmak adına Yıldırımlılara önemli bir hizmeti sunuyoruz. ‘Modern Belediyecilik’ kültürüne olmazsa olmazlarımız arasında yer vererek vatandaşların hayatını kolaylaştıracak projeler üretmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.   (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.