Yıldız: can kaybı 283'e yükseldi

Yıldız: can kaybı 283'e yükseldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'daki maden faciasında ölenlerin sayısının 283'e yükseldiğini söyledi.

MANİSA- Soma'daki maden faciasında kurtarma çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saat 20.13 itibariyle ölü sayısının 283'ye yükseldiğini belirtti.

 

Bakan Yıldız, Facianın başlamasına sebep olan yangının da söndürülmek üzere olduğunu söyleyerek, “283 madencinin yaşamını yitirdiği kazayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı." dedi.

 

Yangının tamamen bitmediğini ifade eden Yıldız, “Yangın çok önemli miktarda sönmeye doğu gidiyor. Bu arada 1 işçi daha kardeşimiz daha çıkarıldı. Ocağın içerisinin normalleşmesiyle ilgili bu geceki çalışmaların önemli olduğunu düşünüyoruz. Buradan bir çağrımız olacak. 6 işçi kardeşimizin ailelerinin müracaatını bekliyoruz. AFAD merkezinin yanında küçük bir birim kuruyoruz. Bu arada kimlik tanıma işlemi yapılacak. Buraya müracaat etmelerinde büyük fayda var. Bir an önce yakınlarına teslim edelim.” İfadelerini kullandı.

 

Cenazelerin ailelerine teslim edileceğini sözlerine ekleyen Yıldız,“Herhangi bir kusur varsa kimsenin gözünün yaşına bakmayız. İdari adli olarak soruşturma başlamıştır" şeklinde konuştu.

 

Yıldız denetimler sonucu 114 maden ocağının kapatıldığını belirterek, "Bu son derece önemli bir konu. Her bir kazanın bizler için tekrar elden geçirilmesi gereken bir takım uygulamalarla ilgili de kısımları var. Arkadaşlarımız titizlikle raporlamalarına başladılar. Bu alanda mutlaka ithalatı azaltıp, üretimi arttırmamız lazım ama tek şartla, işçi sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili tedbirleri arttırarak. Denetimler sonucu şartları uygun olmayan şu anda 114 kömür ocağı kapatıldı.” Dedi. (Zeki Aras / Veysi Siyah-İLKHA )

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.