Yılın ilk kirazları açık artırmayla satıldı

Yılın ilk kirazları açık artırmayla satıldı

​Manisa Şehzadeler İlçesine bağlı Sancaklıbozköy Mahallesi'nde hasadı yapılan kuzey yarımkürenin ilk kirazın hasadı yapılarak açık artırımla satışa sunuldu.

İlimiz Şehzadeler İlçesine bağlı Sancaklıbozköy Mahallesi’nde hasadı yapılan kuzey yarımkürenin ilk kirazı 500 liraya açık artırımla satıldı.

Manisa’nın tarımda Türkiye sıralamasında 5'inci sırada yer aldığını söyleyen Vali Yaşar Karadeniz “Tarımsal gayrisafi hasılada ilimiz 5. sırada yer alıyor. Toplamda da 500 milyon doların üzerinde bir ihracatımız var. İl olarak tarımsal ihracat konusunda iddialıyız. Manisa deyince akla ilk anda üzüm ve zeytin geliyor ama 13 bin kilometrekarelik alana baktığımız zaman tarımsal çeşitlilik anlamında her türlü ürünün üretimi yapılmakta. Teknolojik yenilikleri de kullanan çiftçilerimiz, ihracata uygun halde üretimlerini gerçekleştiriyor." dedi.

Törende konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik "Sancaklıbozköy Mahallemizden üreticilerimizin hasat ettiği kirazı pazarda tüccar ile buluşturma fırsatı yakalamış bulunduk. Burada belediye olarak pazar yerinde üreticilerimizin bin bir zahmetle ürettikleri kirazlar tüccarlarla buluşuyor ve hem iç piyasaya hem de dış piyasaya gönderilerek ülke ekonomisine de katkıda bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Yaşar Karadeniz, ilk kiraz için kilogramı 200 TL'den teklif verdi. Teklifi 350 TL vererek arttıran Ege Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak'ın ardından kiraz tüccarı İbrahim Bodur ürün için 500 TL fiyat verdi. Bodur, 70 kilogram kirazı alarak açık artırmayı kazandı. Açık artırmada verilen rakamın ilk ürünü hasat eden üreticiyi ödüllendirmek amaçlı olduğu ve ilerleyen günlerde kiraz fiyatlarının düşeceği ifade edildi.


Yılın ilk kirazları açık artırmayla satıldı

Yılın ilk kirazları açık artırmayla satıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler