Yine bayram yine BDP'li belediye skandalı

Yine bayram yine BDP'li belediye skandalı

Hür Dava Partisinin halkın Ramazan Bayramını kutlamak için Mardin'in Derik ilçesinde caddelere astırdığı afişler BDP'li belediye tarafından "Ne bayramını kutlayacağız" denilerek söküldü.

MARDİN - BDP'li Derik Belediyesi, Hür Dava Partisi Derik İlçe Başkanlığının Ramazan Bayramını tebrik için astırdığı afişleri söktü.

Ramazan bayramı dolayısıyla Derik ilçe başkanlığının astığı "Cejna We A Pîroz Be" yazılı pankartı, belediye yetkilisi "Biz her gün öldürülüyoruz ne bayramı kutlayacağız? belediye başkanımız bunun sökülmesini istiyor." diyerek söktürdü.

BDP'li belediyenin HÜDA PAR'ın Ramazan Bayramını tebrik afişlerini sökmesine tepki gösteren HÜDA PAR Derik ilçe başkanı Sabri Dinç, "Biz Suriye Kürdistanı'ndaki olayların sükûnete ermesi taraftarıyız ancak İslam âleminin bayramını kutlamama gibi bir gerekçe olamaz. Bölgemizde daha şiddetli çatışmaların yaşandığı zamanlarda bile Newroz kutlanıyor, o zamanlar 'bayramı ne diye kutlayacağız?' denmedi. 29 Ekim, 23 Nisan ve benzeri resmi bayramlarda belediye binasına bayrak asılarak kutlama yapılıyor. Söz konusu dini değerler olunca bu ne bahanedir?" şeklinde tepkisini dile getirdi.


BDP'li Belediyeler daha önce de Ramazan ve Kurban bayramlarında benzer girişimlerde bulunmuşlardı. (İLKHA)



 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.