YKS‘de imam hatip öğrencileri başarılı çalışmalar ortaya koydular

2022 YKS sonuçları açıklandıktan sonra bugün tercihlerin son günü. Sınavlarda imam hatip öğrencileri büyük başarı örneği sergileyerek göz doldurdu.

Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl’de de dereceye giren imam hatip öğrencileri başarıları ile örnek oldu.

İmam hatip öğrencileri, hayallerindeki okulları tercih ederek başarılarını taçlandırmış oldular. Konuyla ilgili imam hatip öğrencileri başarı hikâyelerini İLKHA mikrofonları aracılığıyla paylaştı.


"İmam hatibi tercih ettim pişman değilim ve birçok kişinin hayali olan tıp fakültesini kazandım"


İmam hatip öğrencisi Ömer Faruk Davran

Ömer Faruk Davran, "Bingöl 15 Temmuz Milli İrade Anadolu imam hatip lisesi mezunuyum. Bu yıl sayısal alanda Türkiye’de ilk üç bine girdim. Bingöl’de de ikinci oldum. Aldığım puanla fen lisesine de gidebiliyordum ama imam hatipten öte, proje imam hatip olması hasebiyle hem fen lisesi müfredatı hem de pozitif bilimlerin yanı sıra din bilimlerinin de olmasından dolayı tercih ettim. Sadece bu dünya için değil hem maddi hem de manevi olarak imam hatibi seçtim diyebilirim." dedi.

"Resmiyetten öte bir alam gördük burada"

Davran, "Resmiyetten öte bir aile ortamı gördük burada. Abi kardeş ilişkisi içerisindeydik. Hocalarımız tüm sorunlarımızla ilgileniyordu. Akademik kadrosu da çok iyi. Bu okulun tanıtımına geldiğimiz gün müdür yardımcımız aynı zamanda coğrafya hocamıza 'neden imam hatip?' diye sorduğumuz zaman şunu söyledi; 'yarın diğer gün bir camide neden bir vali, bir kaymakam, bir öğretmen, bir doktor kalkıp namaz kıldıramasın, hutbe okuyamasın?' Bu sadece imamların görevi değil. İmam hatip de bu konuda üzerine düşen görevi yapıyor. O yönde öğrenciler yetiştiriyor. Şuurlu bir gençlik var, o yüzden imam hatip diyoruz. Buradan tüm öğrencilere sesleniyorum, imam hatip liselerini tercih edin. Ben tercih ettim pişman değilim. Şu an birçok kişinin hayali olan tıp fakültesini kazandım. Bunun mutluluğunu yaşıyorum." şeklinde konuştu.

"İmam hatip her zaman her yerde farkını ortaya koyuyor"


İmam hatip mezunu Berat Atan

İmam hatip mezunu olup Marmara Üniversitesi özel eğitim 2. sınıf öğrencisi olan Berat Atan ise, "2022 tarihli 15 Temmuz proje imam hatip lisesinden mezunum. Geçen yıl üniversiteye Türkiye genelinde 3286’ncı olarak yerleştim. Buradaki farkı üniversite ortamında da her daim görmekteyiz. İmam hatip öğrencilerinin girdikleri her ortamda bir şuur ve bilinç vardı. Ben de bu okulu tercih etmeden önce arkadaşlarla istişare ettik, puanımız yüksekti, diğer liselerin hepsine gidebilirdik. İmam hatip proje okulu vardı. Biz bu okulda farklı bir bakış açısı gördük, başka bir samimiyet gördük, o yüzden tercih ettik ve pişman olmadık. Hem ilk yılımızda güzel bir başarı sağlamış olduk hem de bir sonraki hayatımız olan üniversitede de iyi ki imam hatip okumuşuz dedik. Çünkü her zaman her yerde farkını ortaya koyuyor. Şu an da Marmara Üniversitesi özel eğitim 2. sınıf öğrencisiyim. Tüm herkese imam hatip okumasını tavsiye ederim. Buradan mezun olmak farklı bir şey. Genç kardeşlerimize de burayı tavsiye ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Tüm öğrencilere İmam hatip okullarını tavsiye ediyorum"


İmam hatip öğrencisi Ömer Muhtar Kayaokay

Ömer Muhtar Kayaokay, "Bu yıl 15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesinden mezun oldum. YKS’de sayısal alanda ilk 12 bin içerisine girdim. 8. sınıfta LGS sınavında Fen lisesini kazanmama rağmen tamamen kedi isteğimle bu okula geldim. Bunun iki temel sebebi vardı. Birincisi bu okulun öğretmen ve idare kadrosunun sağlam olması ve Bingöl’de en iyi olduğunu düşünmemdi. İkinci sebebi ise, bir Müslümanın bilmesi gereken temel dini bilgisi ve ilmi vardır. Okulda olmasa bile herhangi bir şekilde günlük hayatta o bilgiyi edinmemiz gerekiyor. Bunu neden günümüzün önemli bir vaktini harcadığımız okulda öğrenmeyelim ki. Sonuç olarak bu bize büyük bir avantaj sağlayacaktır. Tıpkı Hz. Mevlana’nın dediği gibi iki kanatlı bir kuş olmayı hedeflediğimiz için bu okula geldik. Ve bunu gerçekten gördük. Bu okulda sadece öğrenci öğretmen, müdür öğrenci ilişkisi kesinlikle yok, bunlardan öte bir abi kardeş ilişkisi var. Ben bizzat bunu gördüm. Gerek idare gerekse de öğretmen kadrosundan Allah razı olsun. Bize çok samimi davrandılar. Bir öğretmenin göstermesi, gereken ilgiden fazlasını gösterdiler." ifadelerine yer verdi.

"İmam Hatip öğrencileri Türkiye geneli büyük bir başarı sergiledi"


15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Nihat Korlaelçi ise," Öğrencilerimizi gerçekten tebrik ediyoruz, yüzümüzü ak ettiler. Tabi ki sadece kendi ilimizde değil, Türkiye geneli ilk 20 binin içerisinde imam hatip liselerinden 7 bin öğrencimiz bulunmakta. Bu çok gurur verici bir olay. Hatta ilk 100 içerisinde 57 öğrencimizin olduğunu biliyorum. Türkiye geneli büyük bir başarı. Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Allah hepsine zihin açıklığı versin. Okulumuz gerçekten çok iyi, bir hedefimiz ve bir idealimiz var. İnşaallah tüm velilerimizle iş birliği içerisinde olarak öğrencilerimizi en üst seviyede en güzele ulaştırmak için gerekli olan tüm donanım, teçhizat bizde mevcut. Gelirseniz pişman olmazsınız. Hepinize teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.