YKS’ye son bir ay kala uzmanlardan öneri: Bol bol deneme çözün

YKS’ye son bir ay kala uzmanlardan öneri: Bol bol deneme çözün

Üniversite adaylarının beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) bir ay kaldı. Uzmanlar, adaylara son ayda bol bol deneme çözmelerini öneriyor.

Üniversite adayları için geri sayım başladı. 23 Mart tarihinde başvuruları tamamlanan YKS sınavı için 3 milyon 498 bin 18 aday başvuru yapmıştı.

YKS sınavı TYT-AYT ve YDT olmak üzere üç oturumda gerçekleşecek.

Sınav öncesi hazırlıklarına devam eden öğrencilerin heyecanlı bekleyişi devam ediyor.

Limit Dershaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Eğitimci Kemal Gündüz, özellikle son bir ayda yapılması gerekenlerle ilgili adaylara önerilerde bulundu.

Adayların bu dönemde yapabilecekleri en önemli şeyin bol bol deneme çözmek olduğunu belirten Eğitimci Kemal Gündüz, "Ancak denemeler sadece çözülüp bırakılmamalı, tekrar yapılmalı." şeklinde uyarıda bulundu.


"Öğrencilerin konu tekrarlarını bu süreçte tamamlamaları gerekiyor"

Sınava girecek öğrencilerin özellikle çalışma performansını arttırması gerektiğine dikkat çeken Gündüz, "Öğrencilerin çalışmalarını bırakmadan, motivasyonlarını kaybetmeden sınava yakın tarihe, son 1-2 güne kadar çalışmalarına ara vermeden devam etmeleri gerekiyor. Günlük hayatta dikkat edilmesi gereken bazı şeyler vardır. Öğrencilerin konu tekrarlarını bu süreçte tamamlamaları gerekiyor. Uykularını düzenleyecek bir program yapmaları çok önemli, çünkü o oryantasyonu sağladığımız anda sınav esnasında da başarımıza etki edecektir." ifadelerini kullandı.

"Genel tekrar ve bol bol deneme çözmeleri gerekiyor"

İstikrarın çok önemli olduğunu ve bu istikrarın son güne kadar devam ettirilmesi gerektiğine vurgu yapan Gündüz, "Genel tekrarlarını yapsınlar, bol bol deneme çözmeleri gerekiyor. Kotu tekrarlarını yaparken eksiklerine işaret edebilecekleri seçip bunlarla ilgili geri dönüşü, analizi çok iyi sağlamaları gerekiyor. Bu çalışmayı yaptıklarında öğrenciler güzel bir şekilde sınava hazır olacaktır." önerisinde bulundu.

"Eğer bir idealimiz varsa bunu gerekliklerini yerine getirmek gerekir"

Son dönemlerde gördüğü bazı eksikliklere de dikkat çeken Gündüz, "Öğrenci 'Ben videolu çalışacağım, zaten baraj düştü, sınırı geçsem yeter' baraj varken böyle bir algıda var şimdilerde kalmadı. Herkes üniversiteye yerleşebiliyor. Sınava başvuran öğrenci sayısından bunu anlayabiliyoruz. 3,5 milyona yakın bir başvuru var. Her kes üniversiteye yerleşecekmiş gibi bir algı var. Bu da öğrencileri sınavı ekonomik, bir hale getirmeye sevk ediyor. Eğer bir idealimiz varsa bunu gerekliklerini yerine getirmek gerekir. Evet, ilk yıl kazanamayabilirsiniz, istediğiniz puanı alamayabilirsiniz ama hiç vaz geçmeden kalan süreci doğru değerlendirin. En kötüsü bu sınav sizin bir denemeniz olacak, daha sonraki yıllarda hazırlığınızı en üst seviyede devam ettirip amacımıza ulaşmaya çalışırsınız." tavsiyesinde bulundu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.