YÖK, üniversite tercihlerinde baraj puanını düşürdü, TYT sınav süresini uzattı

YÖK, üniversite tercihlerinde baraj puanını düşürdü, TYT sınav süresini uzattı

Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK), sadece bu yıl sınırlı kalmak şartıyla bugüne kadar uygulanan 180 baraj puanını 170 düşürerek, TYT sınav süresini 30 dakika artırarak 135’ten 165’e çıkardığını açıkladı.

Yüksek Öğrenim Kurumu Başkanı prof. Dr. Yekta Saraç, sosyal medya Twitter hesabında yaptığı açıklamada, adaylara endişeye kapılmaması çağrısında bulundu.

Bu yıl sınava girecek öğrencilerin, geçen yıla nazaran daha müfredattan sorumlu tutulacağı belirtilen açıklamada, YKS'de öğrencilerin lise son sınıfın ikinci dönemindeki derslerin tamamından muaf tutulacağı kaydedildi.

TYT sınavında geçen yıl verilen 135 dakikalık süre, yalnızca bu yıl için 30 dakika daha ilave süre ile 165 dakikaya çıkarıldığı belirtilen açıklamada, “Bunun yanı sıra yine küresel salgının oluşturduğu olumsuz şartlar göz önünde bulundurularak merkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanı da ‘bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla’ 170'e çekilmiştir. Bu kararla birlikte, geçtiğimiz yılki verilere göre 112 ila 195 bin ilave aday öğrencimizin lisans programlarına yerleşebilecekleri tahmin edilmektedir. Yüksek Öğretim Kurulu, dünyada pek çok alanda olduğu gibi yükseköğretimde de olağanüstü şartların yaşandığı bir süreçten geçtiğimiz gerçeğinin bilinciyle, küresel salgının oluşturduğu durumun dünün kararları ile yönetilemeyeceğinin farkındadır.” denildi.


YÖK, üniversite tercihlerinde baraj puanını düşürdü, TYT sınav süresini uzattı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.