Yola dökülen kimyasal madde paniğe neden oldu

Yola dökülen kimyasal madde paniğe neden oldu

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde atık kamyonundan sızıp yola dökülen sıvı kimyasal madde paniğe neden olurken, kimyasal maddeden çevreye yayılan kokudan etkilenen 3 çocuğun hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

İzmit’in Kuruçeşme Mahallesi Güneş Caddesi 2. Kasırga Sokak üzerinde bulunan üst geçit bağlantı yolunda atık kamyonundan sızıp yola dökülen ve ne olduğu belirlenemeyen sıvı kimyasal madde paniğe neden oldu. Kokudan etkilendiği belirtilen 3 çocuk, çevre sakinleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

Olayın ihbar edilmesi üzerine bölgeye zabıta, itfaiye ve polis sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler yolu trafiğe kapatarak önlem alırken, yola dökülen maddenin belirlenmesi için olay yerine AKUT ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) çağrıldı.

Yola dökülen maddenin tespiti için akredite laboratuvarlara ya da TÜBİTAK’a gönderilerek inceletileceği öğrenildi. Numuneleri almak isteyen ekiplerinde gazdan etkilendiği görüldü.

Numune alma işlemini tamamlamasının ardından yola dökülen kimyasal maddenin üzerine belediye tarafından toprak atılarak yol tekrar trafiğe açıldı.

Polis ve İl Sağlık Müdürlüğü olayla ilgili inceleme başlattı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.