Yüksekova saldırısının failleri yakalandı

Yüksekova saldırısının failleri yakalandı

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde 25 Ekim günü gerçekleştirilen silahlı saldırının faili olduğu iddia edilen kişilerin yakalandığı açıklandı.

HAKKÂRİ – Hakkâri Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 25 Ekim günü 3 askerin yaşamını yitirdiği saldırının faillerinin yakalandığı ve yakalanan 2 kişinin, 3 ay önceki saldırının da faili olduğu ifade edildi.


Hakkâri Valiliği, gözaltına alınan 3 zanlıdan ikisinin, ilçede 3 ay önce; 19 Temmuz’da Yüksekova merkezde uzman çavuş K.U’nun silahla yaralanması olayına da karıştıklarının belirlendiği belirtildi.

 

Açıklamada, "Operasyon sonucu birinci olayın faili, ikinci olayın da faili olduğu değerlendirilen K.T. Yüksekova'da, birinci olayın faili E.A. ise Muğla'nın Bodrum ilçesinde, ayrıca olaylarla ilgili O.C. adlı kişi de Yüksekova'da gözaltına alınmış olup konuyla ilgili çalışmalara devam edilmektedir." denildi.

 

Yüksekova-Şemdinli karayolundaki Harunan Karakolu'nda görevli 3 askere yapılan saldırının ardından düzenlenen baskınlarda dün 5, bugün de 3 kişi gözaltına alınmıştı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.