Yüksekova'da askerleri öldürenler yakalandı

Yüksekova'da askerleri öldürenler yakalandı

Yüksekova'da askere düzenlenen saldırıyla ilgili biri Bodrum, ikisi Yüksekova'da üç kişi daha gözaltına alındı, Valilik, yakalananlardan birinin fail olduğunu açıkladı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde silahlı saldırı sonucu üç askerin katledilmesiyle ilgili üç kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.

Sürdürülen operasyon kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Özel Harekat ve Terörle Mücadele Şube müdürlüğü ekipleri tarafından dün gece saatlerinde farklı adreslere baskın düzenlendi. Baskında iki kişi gözaltına alınarak Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
 
Yine operasyon kapsamında bir kişinin de Muğla'nın Bodrum ilçesinde gözaltına alındığı bildirildi.

Dünden bu yana gözaltına alınan sekiz kişinin emniyetteki sorguları sürüyor.

HAKKARİ VALİLİĞİ: FAİL YAKALANDI

Bu arada Hakkari Valiliği bir açıklama yaparak olayın failinin yakalandığını belirtti.

Gözaltına alınan K.T.'nin yaralanma olayının faili, diğer olayın da failinin olduğunu değerlendirildiği kaydedilerek şu açıklama yapıldı:

"İlimiz Yüksekova İlçesi Cengiz Topel Caddesi, 1-19.07.2014 günü saat 16.00 sıralarında Zağros İş Merkezi önünde Uzman Çavuş K.U. adlı askeri personelin yapılan silahlı saldırı sonucu yaralanması olayı, 2-25.10.2014 günü saat 15.45 sıralarında Lavaş isimli iş merkezi yanında 3 (üç) askerimizin kimliği belirsiz terör örgütü mensuplarınca şehit edilmesi olayı ile ilgili olarak 27.10.2014 günü sabah erken saatlerde İl Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince yapılan operasyon sonucu 1'inci olayın faili, ikinci olayın da faili olduğu değerlendirilen K.T. isimli şahıs Yüksekova ilçesinde, 1'inci olayın faili E.A. isimli şahıs ise Bodrum/Muğla'da, ayrıca olaylarla ilgili O.C. isimli şahıs Yüksekova ilçesinde gözaltına alınmış olup, konu ile ilgili çalışmalara devam edilmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

DAVUTOĞLU: FAİL YAKALANDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu da havalimanında basına yaptığı kısa açıklamada, saldırının sorumlularının yakalandığını ve adalete teslim edildiğini söyledi. Davutoğlu, olayın arkasında olanların da araştırıldığını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler