Yüksekova'da bugün de cenaze gerilimi

Yüksekova'da bugün de cenaze gerilimi

Yüksekova'da dün çıkan olaylar sırasında öldürülen iki eylemcinin bugünkü cenaze törenleri sırasında yine olaylar çıktı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde, Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Derneği (MEYA-DER) üyelerinin, PKK'lılara ait mezarların tahrip edildiğini öne sürerek yaptığı basın açıklamasından sonra çıkan olaylarda 2 kişinin ölmesi ardından, bugün Hakkari kent merkezi ile Yüksekova'da kepenkler açılmadı.

Yüksekova İlçesi'nde dün bir araya gelen yaklaşık 400 kişi, PKK'lılara ait mezarların tahrip edildiğini öne sürerek Orman Mahallesi'ndeki mezarlığa kadar yürüdü. Yürüyüşe katılanlar daha sonra ilçe merkezine dönerek, Cengiz Topel Caddesi'nde basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması ardından grupta bulunanlar dağılırken, yüzleri kapalı bir grup güvenlik önlemi alan polislere taş atmaya başladı. Polis, gözyaşartıcı bomba ve basınçlı su kullanarak göstericileri dağıttı. Ara sokaklara kaçan göstericiler ile polisler arasında kovalamaca başlayınca, esnaf kepenk kapattı.

Olaylar sırasında Eski Cezaevi Kavşağı'nda silah sesleri duyulmaya başlandı. Burada açılan ateş sırasında kurşunların isbet ettiği 34 yaşındaki Veysel İşbilir ile 32 yaşındaki Mehmet Reşit İşbilir ağır yaralandı. Amca- yeğen oldukları belirtilen iki kişi kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Savcının ilk incelemesi ardından da otopsi yapması için cenazeler Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'ne gönderildi. Burada otopsileri yapılan cenazeler, toprağa verilmek üzere Yüksekova'ya gönderildi.

Cenazelerin karşılanması sırasında bölgede önlem alan polisler ile toplanan grup arasında gerginlik görüldü. Gerginlik sırasında polis basınçlı su ve plastik mermi kullandı. Buradaki olaylar BDP'li yöneticilerin devreye girmesi ile yatıştırıldı. Cenaze aracının yoluna devam etmesi üzerine olaylar sona erdi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.