Yüksekova'da halk iki ateş arasında

Yüksekova'da halk iki ateş arasında

Yüksekova’da günlerdir yaşanan olaylardan dolayı kepenklerin kapalı olduğu belirtilirken, ilçede dünden bu yana PKK’lilerin birçok noktada hendekler kazarak patlayıcılar yerleştiği ve halkı evlerinden çıkararak sürdüğü belirtildi.

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde dünden bu yana polis ve PKK’liler arasında yaşanan çatışma sonrası ilçede hayatın durduğu belirtilirken, ilçede PKK’lilerin birçok noktada hendekler kazarak patlayıcılar yerleştiği ve halkı evlerinden çıkararak sürdüğü belirtildi.

İlçe merkezinde 2 gündür kepenklerin kapalı olduğunu belirten ilçe sakinleri dün yaşanan olaylardan sonra eczane ve fırınların dahi açılmasına izin verilmediği belirtildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Özellikle ilçe merkezine yakın bulunan Orman Mahallesi’nde dün öğleden sonra başlayan çatışmaların gece boyu devam ettiği ve ilçe sakinlerinin çevre köylere kaçtığı belirtilirken,  Yüksekova ilçe merkezinde birçok noktada yola hendek kazan PKK’lilerin yollara barikat kurduğu, kazılan hendekler ve barikatlara patlayıcılar yerleştirdiği ifade edildi. İki ateş arasında kalan ilçe sakinleri ise çareyi çevre illere ve ilçelere kaçarak buldu.

 “İlçe halkı iki ateş arasında kaldı”

Telefonla İlke Haber Ajansına (İLKHA) ulaşan ve isminin verilmesini istemeyen bir ilçe sakini, önceki gün akşam namazından sonra ilçede kimsenin evinden çıkamadığını belirterek, “Son iki gündür insanlar gündüz bile evlerinden çıkamıyor. Özellikle dün ilçe merkezinde eczane ve fırınların dahi açılmasına müsaade etmediler. Orman Mahallesi başta olmak birçok mahallenin girişine hendekler kazılmış ya da barikatlar oluşturulmuş durumda. Kazılan bu hendeklere patlayıcılar yerleştirilmiş, polis bu mahallelere giremiyor bile. İki ateş arasında kalan mahalle sakinleri ise daha sakin olan köylere ya da çevre illere kaçıyor. Burada kalmak zorunda olanlar ise büyük bir tedirginlik içindeler.” diyerek yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

“İlçede 90’li yıllar yaşanıyor”

90’lı dönemlerde de aynı durumların yaşandığını ifade eden ilçe sakini, 90’lı yıllara dönmek istemediklerini belirterek, yaşadıkları korkuya dikkat çekerek sözlerini şöyle tamamladı:

“90’lı yıllarda yaşanan çatışmalardan dolayı Yüksekova merkezde ikamet eden vatandaşlar köylere akın etmişti. Bugün yine aynı durumun yaşandığını görüyoruz. Esnaf zaten aylardır kan ağlıyor. İnsanlar günlük ihtiyaçlarını bile karşılayamayacak durumdalar. Halk bir an önce bu çatışmaların son bulmasını bekliyor.”

Öte yandan dün öğlen saatlerinde başlayan çatışmaların yer yer devam ettiği ve zaman zaman ilçede silah seslerini yükseldiği belirtiliyor. (İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.