Yüksekova'da polis aracından ateş açıldı: 4 ölü

Yüksekova'da polis aracından ateş açıldı: 4 ölü

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde zırhlı polis aracının kule kısmında bulunan silahın iddialara göre, kendiliğinden ateş alması sonucu 4 kişi öldü.

Hakkari Valiliği, Yüksekova’da zırhlı polis aracının kule kısmında bulunan silahtan ateş açılması sonucu 4 kişinin öldüğü olaya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Hakkari Valiliğinde yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 10.00 sıralarında Özel Harekât Grup Amirliği hizmetinde kullanılan kobra diye tabir edilen zırhlı araçtan, ateş açıldığı ifade edildi.

Açıklamada, “Orman Mahallesindeki devriye görevlerini ifa etmek için Cengiz Topel Caddesi üzerinde Cezaevi Kavşağına geldiğinde aracın kule kısmında bulunan silahın ateş alması nedeniyle Jiyan Mobilya ve müştemilat kısmında bulunan Şemsettin Çakmakçı, Rahmi Safhalı, Necdet İşözü, Mehmet Ali Kaya, Serhat Buldan ve Aydın Tümen isimli vatandaşlarımız yaralanmış, olay yerine gelen ambulanslar ile ivedi bir şekilde Yüksekova Devlet Hastanesine intikal ettirilmişlerdir.” denildi.

Olayla ilgili müfettiş görevlendirildi

Yaralılardan Rahmi Safhalı, Necdet İşözü, Serhat Buldan ve Aydın Tümen’in yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği ifade edilen açıklamada, “Diğer yaralı vatandaşlarımızın tedavilerine devam edilmektedir. Konu ile ilgili olarak zırhlı aracın kulesinde görevli polis memuru İ.M. alınan ilk ifadesinde; aracın kule kısmında bulunan silahın kendiliğinden ateş aldığını, tetik kısmına kesinlikle dokunmadığını beyan etmiştir. Konu ile ilgili olarak aracın kulecisi Polis Memuru İ.M. gözaltına, olaya karışan zırhlı araç muhafaza altına alınmış, olayla ilgili adli soruşturma başlatılmış, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için İçişleri Bakanlığı’nca Mülkiye Başmüfettişi görevlendirilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.