Yüksekova’daki olaylarda 2 kişi öldü

Yüksekova’daki olaylarda 2 kişi öldü

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde çıkan olaylarda 2 kişinin ölü bulunduğu belirtildi.

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde yaşanan olaylarda 2 kişinin ölü olarak bulunduğu belirtildi.

Dün saat 00.30 sıralarında Mezarlık ve Eski Kışla mahallelerinde barikatların kaldırılması ve hendeklerin kapatılması amacıyla polislerin zırhlı iş makineleri ile birlikte müdahale ettikleri ifade edildi.

Yapılan müdahalelerde araçlara roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldığı, saldırılara karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktığı belirtildi.

Olaylarla ilgili Valilikten yapılan açıklamada, “Müdahaleler devam ederken saat 15.20 esnasında Hakkâri 112 Çağrı Merkezi Müdürlüğü görevlileri tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi aranarak Orient İş Merkezi çatısında başından vurulmuş bir şahsın olduğu, başından vurulan şahsın öldüğünün söylenerek terör örgütü mensuplarınca kendilerine verilmediği, bu nedenle olay yerinden ayrılmak zorunda kaldıkları ifade edilmiştir. Konuyla ilgili yapılan araştırmalar neticesinde Orient İş Merkezi çatısında ölen şahsın D.E. isimli şahıs olduğu, gün içerisinde görevlilerimize karşı molotof kokteylli, EYB‘li, silahlı saldırılara aktif olarak katıldığı, gerek MOBESE ve araç kamera görüntüleri, gerek sosyal medyaya yansıyan görüntülerden şahısla birebir uyuştuğu tespit edilmiştir. Yine olaylar esnasında D.A. isimli şahsın da hayatını kaybettiği tespit edilmiştir.” denildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.