Yüksekovalı öğrencilerin durumu değerlendirildi

Yüksekovalı öğrencilerin durumu değerlendirildi

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde yaşanan olaylardan dolayı Van’da eğitimlerine devam 8 ve 12. Sınıf öğrencilerinin son durumu değerlendirildi.

Değerlendirme toplantısında Van’ın eğitim anlamında iyi noktalara geldiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, olumsuz gelişmelere rağmen, eğitimde her hangi bir aksaklığın söz konusu olmadığını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında yapılan değerlendirme toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Celal Gezici, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mücahit Tunç, ilçe milli eğitim müdürleri ve pansiyonlu okul müdürleri katıldı.

Yüksekovalı öğrencilerin genel durumu hakkında okul müdürlerinden bilgi alan Kırekin, öğrencilerin barınma, kitap desteği ve pansiyonlu okulların ihtiyaçlarının giderildiğini belirtti. Kırekin, toplantıda ayrıca ilin eğitim anlamındı geldiği noktaya da değindi.

Birkaç yıl öncesine kadar okuma-yazma oranının dile getirildiği Van’da bu sorunun büyük ölçüde azaldığını ve artık daha üst becerilerin konuşulduğunu kaydeden Kırekin, “Olumsuz gelişmeler ve okulların yakılmasına rağmen yolumuza devam ediyoruz. Kolay bir süreç değildir. Ben özverili bir şekilde çalışan yöneticilerimizi kutluyorum. Van’da eğitim anlamında büyük mesafeler aldık. Artık eğitimde farklı şeyler konuşuyoruz. Okuma-yazma yerine bir üst beceri, TEOG, YGS, TÜBİTAK Projeleri, Beyaz Bayrak gibi projeleri, çalışmaları konuşuyoruz. Van’da 50 okulumuz Beyaz Bayrak ödülüne layık görüldü. Yine TÜBİTAK Bilim Fuarı’na yüksek katılım sağlayacağız. Eğitim-öğretimin yanında artık öğrencilerimizin farklı becerilerini konuşuyoruz. TEOG sınavlarında Türkiye ortalamasının üzerinde bir başarı sağladık. Bu anlamda sürekli deneme sınavları yapıyoruz. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. (İLKHA) 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.