Yüz yüze eğitime başlayan lise öğrencileri hem heyecanlı hem endişeli

Yüz yüze eğitime başlayan lise öğrencileri hem heyecanlı hem endişeli

​Covid-19 gölgesinde yüz yüze eğitime başlayan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri pandemi nedeniyle heyecan ve endişeyi bir arada yaşadıklarını dile getirdiler.

Coronavirus (Covid-19) nedeniyle mart ayından itibaren kapalı olan ve uzaktan eğitimle devam eden eğitim-öğretim, 31 Ağustos’ta ders başı yapan birinci sınıf öğrencilerinin ardından bugün meslek grupları liselerinde yüz yüze eğitime başlandı.

Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Malatya’da da Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Çok Programlı Anadolu Liseleri, Mesleki Eğitim Merkezleri, Güzel Sanatlar Liseleri ve Spor Liseleri öğrencileri yüz yüze eğitim için sabahın erken saatlerinde okulların yolunu tuttu.

İLKHA muhabirine konuşan öğrenciler ile velileri, okulların açılmasından dolayı heyecanlı ve sevinçli olduklarını, Covid-19 gölgesinde yüz yüze eğitime başlayacakları için de korku içerisinde olduklarını dile getirdiler.

“Yüz yüze eğitim başladığı için çok sevinçliyim”

Uzun bir aranın ardından okulların tekrar açıldığı için hem heyecanlı hem de mutlu olduğunu dile getiren Muhammed Salih Demir, “Evde kaldığımız süreçte EBA üzerinden eğitim aldık, faydasını da gördük ama yüz yüze eğitim başladığı için çok sevinçliyim.”

“Okulumuza kavuştuğumuz için mutluyuz”

Okulların açılmasının kendileri için daha iyi olacağını kaydeden Musa Korkut, “Uzun bir aranın ardından yüz yüze eğitim alarak derslerimizi yapacağımız için biraz heyecanlıyım. Pandemi’den dolayı okullar tatil olduktan sonra EBA üzerinden canlı derslere katıldım, okul kitaplarımızdan derslerimizi çalıştık, notlarımızı defterler aldık.” diyerek duygularını paylaştı.

“Bu şekilde vakalar daha da artacak, zorunlu olmasa okula gelmem”

Pandemi döneminde okulların açılmasından memnun olmadığını dile getiren öğrencilerden Faruk Mert Yıldız, “En az burada bin öğrenci var. Elbet birinde hastalık çıkar. Bence önlemler de yeterince alınmadı. Sonuçta bu kapıdan bin kişi geçiyor. Birinin eli kapıya değerse diğerinin eli de değecek. Bence bu şekilde vakalar daha da artacak. Zorunlu olmasa ben gelmem. Evde kaldığım süreçte de pek fazla dışarı çıkmadım. Uzaktan eğitim pekte yeterli değildi ama gene de bir şekilde idare ettik.” diye konuştu.

Uzun bir aranın ardından tekrar okula başlamanın çok güzel bir duygu olduğunu dile getiren öğrencilerden Ali Deniz, okula başlamanın çok güzel ve heyecanlı olduğunu belirtti.

“Covid-19 salgını endişeliyim”

Okulların bugün itibariyle açıldığını ama devam edip edemeyeceğini bilemediklerini söyleyen Onur Gezer, “Evde uzaktan eğitime çalışıyorduk, faydası vardı ama çok işlek değildi. İlk haftalarda EBA’ya ulaşamıyorduk. Pandemi’den dolayı ne dışarıya çıkabiliyorduk ne de bir yere gidebiliyorduk. Daha bugün oda okul için dışarıya çıktım. Heyecanlı değilim ama endişeliyim. Çünkü her şey olabilir.” diye kaydetti.

“Hem kendimi hem de başkalarını tehlikeye atmamak için tedbir alarak okula geldim”

Okula başlayacağı için çok heyecanlı olduğunu dile getiren Hasan Hüseyin Erdoğan, “Açıkça söylemek gerekirse uzaktan eğitimin çok bir faydası yoktu. Gene de elimizden geldiği kadar yapmaya çalışıyorduk ama gene de verimli olmuyordu, okulda yüz yüze eğitim daha iyidir. Hem kendimi hem arkadaşlarımı hem de öğretmenlerimi tehlikeye atmamak için tam teşekküllü tedbir alarak okula geldim.” diye konuştu.

“Coronavirus salgını nedeniyle biraz stresliyiz ama evde çocuğun elinden telefon düşmüyordu”

Coronavirus salgını nedeniyle biraz stresli olduklarını belirten velilerden Oktay Silağzı “Akıbet nasıl olacak, öğrenciler nasıl eğitim alacaklar bilemiyoruz. Her şey sorun, her şey sıkıntı… Tabi ilk okul farklı, lise farklı. Çocuk evde kaldığı süreçte elinden telefon düşmüyordu, veli olarak bir şey öğretemiyorduk hiç olmasa okulda bir şey öğrenecek.”

“Bu hastalığa alışmamız lazım ve okullarında açılması lazımdı”

Kardeşini okula getirdiğini belirten velilerden Yusuf Aladağ, “Okulun ilk günü olduğu için kardeşim Okan’ı okula getirdim. Çocuklar çok heyecanlı ve okulların bir an önce açılmasını istiyorlardı, çok şükür bugün başladı. İnşallah güzel olur. Bu hastalığa alışmamız lazım ve okullarında açılması lazımdı çünkü çocuklar ne zamana kadar evde kalacaklar. En azından sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat ederek bence yüz yüze eğitimin devam etmesi lazım diye düşünüyorum.” dedi.

“Heyecan ve korkuyu bir arada yaşıyoruz”

Heyecan ve korkuyu bir arada yaşadıklarını söyleyen velilerden Gülay Sönmez, “Hayırlısıyla oğlum 9’uncu sınıfa başladı, heyecanlıyız ama Coronavirus’ten dolayı da çok korkuyoruz. Hijyen nasıl olacak, çocuklarımız kurallara uyacaklar mı, öğretmenleri sürekli yanlarında olacaklar mı? Soru işaretleri çok. İnşallah Rabbimin izniyle gidip gelecekler çünkü yapabilecek bir şey yok. İnşallah bu süreci sıkıntısız bir şekilde atlatırız.” temennisinde bulundu.

“Okula başladığım için sevinçliyim ama Coronavirus’e yakalanır mıyım diye de korkuyorum”

Okula başladığı için hem mutlu olduğunu hem de korktuğunu aktaran Metin Berk Sönmez, “Evde hem EBA TV’den dersleri takip ediyordum hem de canlı derslere katılıyordum. Bu sene liseye yeni başlıyorum. 9’uncu sınıf öğrencisiyim. Okula başladığım için sevinçliyim ama Coronavirus’e yakalanır mıyım diye de korkuyorum.” diyerek duygularını dile getirdi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.