Yüzüncü Yıl Üniversitesinde 5 bini aşkın yeni kayıt

Yüzüncü Yıl Üniversitesinde 5 bini aşkın yeni kayıt

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü, bu yıl 5 bin 500'ün üzerinde yeni kayıt beklediklerini belirtti.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesine yerleşen öğrencilerin kayıt işlemleri devam ediyor. Hem e-devlet üzerinden hem de yüz yüze kayıtların yapıldığı üniversiteye bu yıl 5 bin 500 civarında yeni kayıt bekleniyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, ÖSYM'ye bildirmiş oldukları kontenjanın çok üzerinde bir kayıt süreci başlayacağını belirterek, bu yıl 5 bin 500 üzerinde yeni kayıt beklediklerini söyledi.

"Kayıt yapacak öğrenciler zorlukla karşılaşmayacak"

"2018-2019 yılı eğitim ve öğretim içerisinde üniversitemizi kazanıp, kayıt yaptıran öğrencilerimizin bugün itibariyle üniversitemiz bünyesinde de kayıtları başlatılmıştır." diyen Battal, şunları söyledi:

"Öğrencilerimiz son birkaç yıldır uygulanan ama bu yıl itibarıyla çok yaygınlaşan e-devlet üzerinden kayıt yapabiliyor. Bu yüzden öğrencilerin hemen hemen büyük bir çoğunluğu e-devlet üzerinden kayıt yapıyor. Buraya da gelip kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimiz için her türlü önlemi aldık ve öğrencilerimize her türlü kolaylığı sağlamak üzere burada da kayıt bürolarımızı oluşturduk. Sadece kayıt bürosu açmakla yetinmedik bu kayıt bürolarımıza ulaşıncaya kadar öğrencilerimizi hem hava alanında hem de otogardan alıp buraya getirecek araçlarımız var, orada gün boyu bekleyen görevlilerimiz var. Öğrenciler buraya gelip kayıtlarını yapıyorlar. Gerekli olan bütün kolaylığı sağlıyoruz. Yine öğrenci ile gelen ailelerimizi burada ağırlıyoruz, dinlenebilecekleri salonlarımız var, ikramlarımız var. Öğrencilerimiz artık rahatlıkla kayıtlarını yaptırıp evlerine geri dönebiliyorlar. Bu süreçten sonra yurt, burs, kredi kayırlarıyla da öğrencilerimiz kendi geleceklerini daha çok kolaylaştırmaya çalışıyorlar."

"Kayıtlar hem e-devlet hem de yüz yüze yapılıyor"

E-devlet üzerinden kayıtlar sürdürüldüğü için hiçbir yoğunluğun olmadığını ifade eden Battal, "Bugün itibarıyla 100 civarında kayıt yapılmış, çok rahat geçiyor burada kayıtlar. Bu sayı tahminlerimize göre 3 yüz, 5 yüzü geçmez ama şunu söyleyeyim, üniversitemize şu anda yerleşen 4 bin 6 yüz 65 civarında öğrenci yerleşmiş durumda. Bizim toplam kontenjanımız 4 bin 5 yüz civarında. Şu an yüzde 82 dolu kontenjanımız var, bu ek kayıtlılarla beraber zannediyorum ki çok da artmış olacak." dedi.

Ek kayıtlardan sonra yabancı uyruklu öğrencilerin kayıt işlemleri başlayacağını dile getiren Battal, "Bizim ÖSYM'ye bildirmiş olduğumuz kontenjanın çok üzerinde bir kayıt süreci başlamış olacak. Türkiye geneline baktığımız zaman üniversitemizin tercih oranı oldukça üst düzeydedir." şeklinde konuştu.

Kayıtlardan sonra oryantasyon sürecine girileceğini söyleyen Battal, "Eğitim ve öğretime başladıktan sonra bizim oryantasyon programlarımız var. Oryantasyon programlarımızda gerek öğrencilerimizin muhatap olduğu mevzuatı gerek üniversitemizin tanıtımı üniversitemizin sosyal ve kültürel imkanlarını ve kendi birimlerini etkin bir şekilde tanıtmak üzere bir haftalık bir oryantasyon programımız var. O programımızla birlikte öğrencilerimize gerekli olan bütün destekler bilgiler verilmektedir, oda öğrencilerimiz için yararlı oluyor zira öğrenci üniversiteye başladığı zaman üniversitenin ne olduğunu, üniversiteye de arkadaş çevresinin ne kadar önemli olduğunu görmüş oluyor bu oryantasyon programlarıyla, bu açıdan da oldukça dolu dolu bir oryantasyon programı kurmuş olduk." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.