Zaman geçtikçe Kur’an gençleşiyor hakikati tezahür ediyor

Zaman geçtikçe Kur’an gençleşiyor hakikati tezahür ediyor

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde camilerde öğle namazını müteakip oluşturulan mukabele halkalarına halk yoğun ilgi gösteriyor.

Ergani’de on bir ayın sultanı Ramazan'ın gelmesiyle birlikte oluşturulan mukabele halkalarına halk yoğun ilgi gösteriyor. Her yaştan Müslümanın iştirak ettiği mukabele halkalarına Kur’an-ı Kerim okumasını bilmeyen vatandaşlar da katılarak ilahi kelamı dinleyerek mukabele ayrına nail olmak istiyorlar.

Ramazan ayının Kur’an ayı olduğunu belirten TOKİ Camii İmam Hatibi Recep Güzel, ‘Zaman geçtikçe Kur’an gençleşiyor’ hakikatinin her geçen gün daha fazla tezahür ettiğini söyledi.

Mukabelenin Hz. Muhammed'in sünneti olduğunu söyleyen Güzel, “Ramazan ayı Kur’an ayıdır, rahmet, mağfiret, bereket ayıdır. Ramazan ayında tüm camilerimizde mukabeleler okunur. Mukabele âdeti Peygamber Efendimizin sünnetidir. Her Ramazan'da Cebrail aleyhisselam Peygamberimizin huzuruna gelir, karşılıklı olarak Kur’an okurlar. Bazen peygamberimiz okur Cebrail dinler. Hatta vefat edeceği seneki Ramazan ayında mukabelede Kur’an’ı iki defa hatmetmişlerdir. Dolayısıyla bu Peygamber Efendimizden kalan bir sünnettir.” ifadelerini kullandı.

Ramazan ayının bereket ayı olduğunu ve diğer vakitlere göre salih amellere daha fazla sevap verildiğini belirten Güzel, “Ramazan ayı bereket ayıdır. Bu ayda okunan her Kur’an harfinin sevabı sair zamanda bire on iken Ramazan'da bire bindir. Bu da cemaatimizin, Müslümanların, mü’minlerin camiye, cemaate rağbet etmesine vesile oluyor. Elhamdülillah gün geçtikçe cemaatimiz daha çok mukabeleye rağbet gösteriyor. Özellikle gençlerimiz rağbet gösteriyor. ‘Zaman geçtikçe Kur’an gençleşiyor’ gerçeği inşallah her sene daha da tezahür ediyor.” dedi.

Ramazan ayının Kur’an’ın indiği mübarek bir ay olduğunu dile getiren TOKİ Camii müezzini Süleyman Temurhan, “Bilindiği gibi Ramazan ayı Kur’an ayıdır. İçinde kadir gecesini de barındıran, Kur’an’ın indiği mübarek aydır. Bundan mütevellid bütün halkımız Kur’an’a Ramazan ayında daha bir ehemmiyetle sarılıyor. Özellikle gençlerimiz camimizde her yıl daha fazlalaşarak elhamdülillah Kur’an’a sahip çıkıyorlar.” dedi.

Kur’an-ı Kerim’in sadece yüzünden değil, anlayarak da okunması gerektiğini belirten Temurhan sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnşallah günden güne Ramazan ayını diğer aylarda da yaşamayı Rabbim nasip eder, her gün camimiz böyle dolar. Ramazanda Kur’an’a verilen değer, bütün günlerde de verilir. Sadece Kur’an’ı yüzünden okumaktan ziyade inşallah içeriğini de anlayarak, tefsirini de okuyarak, mealini de bilerek amelde bulunmayı, bu şekilde Kur’anî bir hayat yaşamayı Rabbim bize nasip eder. Kur’an’la yaşayıp, Kur’an’la ölmeyi inşallah Rabbim hepimize nasip eder. Bu vesileyle bütün İslam âleminin Ramazan ayını tebrik ediyorum. Kur’anî bir hayat sürmelerini Rabbimden niyaz ediyorum.” dedi.

İLKHA





















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.